Καταγγελίες για παρεμπόδιση της πάταξης λαθροθηρίας

H οργάνωση Committee Against Bird Slaughter και το ίδρυμα SPA (Pro Biopersity Foundation) σε ανακοίνωσή τους για τα αμπελοπούλια και τις προσπάθειες πάταξης της λαθροθηρίας, υποστηρίζουν πως το τελευταίο διάστημα γίνεται προσπάθεια υπόθαλψης τόσο των προσπαθειών του Ουλαμού Πάταξης της Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ για πάταξη της παράνομης παγίδευσης όσο και της κοινής εκστρατείας του Ουλαμού με τις οργανώσεις μας για το θέμα αυτό.

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες της σταδιακής μείωσης της κοινής εκστρατείας μας με τον Ουλαμό στο ελάχιστο.

Η μείωση αυτή βεβαίως ισοδυναμεί με αντίστοιχη μείωση της παρουσίας του Ουλαμού στο πεδίο για εφαρμογή του Νόμου, δίνοντας την ευκαιρία σε παράνομους να δρουν όλο και πιο ανεξέλεγκτα», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι οι πρόσφατες μετακινήσεις προσωπικού από τον Ουλαμό φαίνεται να έχουν ως σκοπό την υποβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του Ουλαμού, αφού 3 από τα 7 μέλη του Ουλαμού μετακινήθηκαν από τα καθήκοντά τους χωρίς να αντικατασταθούν, μειώνοντας την επιχειρησιακή και λειτουργική ικανότητα του Ουλαμού στο μισό. Αναφέρεται επίσης ότι τα μέλη που μετακινήθηκαν είναι ακριβώς τα άτομα που είχαν την περισσότερη εμπειρία και γνώση όσον αφορά τις επιχειρήσεις πάταξης της λαθροθηρίας.

Επιπλέον, υποστηρίζεται ότι σημαντικές καταγγελίες των οργανώσεων σχετικά με τους μεγαλύτερους παγιδευτές του νησιού και στοιχεία του υποκόσμου παραμένουν αναπάντητες από την Αστυνομία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα