Καταγγελίες για αρνηση παραχώρησης δωματίων-Οι συστάσεις ΚΟΤ

Καταγγελίες κατά ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που αρνήθηκαν να παραχωρήσουν δωμάτια σε πελάτες που είχαν ήδη πραγματοποιήσει κράτηση, δέχθηκε ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού.

Οι καταγγελίες σύμφωνα με τον ΚΟΤ, διερευνώνται ενώ στα πλαίσια των συνεχών προσπαθειών του που στοχεύουν στη μέγιστη δυνατή απόλαυση των διακοπών από το κοινό, ο Οργανισμός προβαίνει σε μια σειρά δραστηριοτήτων και ενεργειών για να διευκολύνει τον περιηγητή να χαρεί τις διακοπές του χωρίς απρόοπτες και δυσάρεστες καταστάσεις.

Εντός αυτών των πλαισίων, εντάσσεται και η ετοιμασία

από τον ΚΟΤ του «Οδηγού Διακοπών», μέσω του οποίου ο καταναλωτής μπορεί να ενημερωθεί για τα δικαιώματα και υποχρεώσεις του, τις πρόνοιες των σχετικών νομοθεσιών που τον αφορούν, ενώ μπορούν να αντληθούν και πρακτικές συμβουλές και καθοδήγηση, προκειμένου ο καταναλωτής να έχει μια ευχάριστη εμπειρία, χωρίς προβλήματα στις συναλλαγές του με τουριστικές επιχειρήσεις

Με αφορμή και τις συγκεκριμένες καταγγελίες, ο Οργανισμός επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό τα ακόλουθα:

Σε περίπτωση που μια ξενοδοχειακή επιχείρηση δεν μπορεί να τηρήσει την κράτηση, θα πρέπει να ενημερώσει τον πελάτη τουλάχιστον 15 μέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της κράτησης. Σε αντίθετη περίπτωση η επιχείρηση υποχρεούται όπως εξασφαλίσει πριν από την άφιξη αποδεκτή από τον πελάτη εναλλακτική διαμονή.

Αν κατά την άφιξη του πελάτη στο ξενοδοχείο, ο πελάτης διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια, τότε θεωρείται ότι η επιχείρηση έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της μόνο εάν εξασφαλίσει για τον πελάτη ίσο αριθμό ομοίων δωματίων με την αρχική κράτηση, σε καταλύματα ίσης κατηγορίας, με τις ίδιες ανέσεις και στην ίδια περιοχή. Αν η τιμή του νέου καταλύματος είναι ψηλότερη, η διαφορά θα πρέπει να καλυφθεί από τον ξενοδόχο.

Σε περίπτωση που η επιχείρηση δεν μπορέσει να ικανοποιήσει τον πελάτη, θα πρέπει να τον αποζημιώσει με την καταβολή του συνολικού μισθώματος απλής παραμονής για την κράτηση, για 3 μέρες κατ’ανώτατο όριο.

Στόχος όλων, σύμφωνα με τον ΚΟΤ, θα πρέπει να είναι η αποφυγή προβλημάτων, παραπόνων και δυσάρεστων καταστάσεων και προς αυτή την κατεύθυνση ο ΚΟΤ καλεί τη ξενοδοχειακή βιομηχανία όπως δείξει την απαραίτητη σημασία με απώτερο σκοπό την αποφυγή των όποιων περιστατικών.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, διευκρινίσεις και παράπονα ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού βρίσκεται στη διάθεση του κοινού στο τηλ. 22691100.

Keywords
Τυχαία Θέματα