Καταγγελίες για «αδιαφορία» Αρχών για εγκλωβισμό φιδιού στα Πυργά

Στα θέματα της ευημερίας υπάρχει πολυδιάσπαση των υπηρεσιών, πράγμα που δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό την λήψη αποφάσεων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που άπτονται της ευημερίας κα προστασίας των ζώων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κόμματος για τα ζώα Κύπρου.


Το Κόμμα με αφορμή καταγγελία που δέχτηκε από πολίτη για ένα μαύρο φίδι το οποίο εδώ και τρεις μέρες έχει εγκλωβιστεί μέσα σε μία άδεια από νερό πισίνα στα Πυργά αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι ο πολίτης τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική η οποία τους απάντησε ότι δεν είναι ευθύνη τους και θα επέμβουν μόνο εάν κινδυνεύει η ζωή του ζώου. Το Αρχηγείο Αστυνομίας, το οποίο τους παρέπεμψε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας η οποία τους είπε ότι δεν είναι ευθύνη τους.

Ο πολίτης τελικά επικοινώνησε με το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα και μετά από προσπάθεια να εντοπιστεί υπηρεσία για να βοηθήσει στο περιστατικό εντοπίστηκε ιδιώτης ερπετολόγος, ο οποίος μαζί με το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου θα πάει σήμερα στο χώρο για να διασωθεί το ερπετό.

«Τα δεδομένα και τα γεγονότα με την αποποίηση ευθυνών και υπηρεσιών που λήφθηκαν από τις προαναφερθείσες υπηρεσίες Κύπρου προβάλλουν και τονίζουν για ακόμα μια φορά το πρόβλημα που υπάρχει στο νησί μας σχετικά με την ευημερία και προστασία των ζώων» προστίθεται ενώ αναφέρεται τέλος ότι «το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου μετά από όλα τα πιο πάνω θέλει για ακόμα μία φορά να τονίσει την σημασία της δημιουργίας θέσης Επιτρόπου για θέματα ευημερίας και προστασίας των ζώων για να μπαίνει ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση και την πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων που είτε εφαρμόζεται είτε όχι. Στο τέλος της ημέρας την πληρώνουν τα αθώα και ανυπεράσπιστα ζώα μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα