Καταγγελία βόμβα για Τ/κ γεωργό που οργανώνει προκλήσεις

Την αγανάκτηση, τον θυμό, αλλά και την απογοήτευσή τους για την απραξία της Κυβέρνησης εξέφρασαν άτομα που είχαν παραστεί χθες στην περιοχή της Δένειας, όπου οι Τούρκοι, με την ανοχή του ΟΗΕ, θέρισαν παράνομα τη σοδειά των Ε/κ σε οικόπεδα που έσπειραν οι τελευταίοi.

Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, ο Τάκης Χριστοδούλου της Νέας Αγροτικής της ΕΔΕΚ, που ήταν παρών χθες, είπε πως είναι η τρίτη φορά που έγιναν αυτά τα επεισόδια. Τον περασμένο Νοέμβριο, όταν νεαροί

δικοί μας γεωργοί όργωναν και έριχναν την σπορά για την νέα καλλιεργητική περίοδο, μπήκαν ένοπλοι στρατιώτες και τους ανέκοψαν, υπήρξε λογομαχία και κάναμε παρέμβαση και τους τραβήξαμε πίσω. «Ανέλαβαν τα Ηνωμένα Έθνη να διευθετήσουν το θέμα και μας είπαν ως δικαιολογία ότι ο Διοικητής των Τουρκικών Δυνάμεων ήταν νέος και δεν γνώριζε καλά την περιοχή».

«Πριν λίγες μέρες μπήκαν ανενόχλητοι οι Τ/κ και θέρισαν ένα μεγάλο τεμάχιο από σιτάρι και έγινε παρέμβαση στα Ηνωμένα Έθνη».

Τα χωράφια αυτά, όπως εξήγησε, είναι γραμμένα στον ΚΟΑΠ και παίρνουν εκταρικές επιδοτήσεις, άρα το κράτος μας και η Κυβέρνηση και η Ε.Ε αναγνωρίζει ότι αυτά τα χώματα είναι των Ε/κ καλλιεργητών, τα σπέρνουν και τα θερίζουν.

Χθες έγινε το ίδιο περιστατικό, με τον Ε/κ γεωργό που είδε προς μεγάλη του έκπληξη τα μέλη του ΟΗΕ να ζητούν να απομακρυνθεί, γιατί θα τον συλλάβουν. «Έγινε έντονη λογομαχία, φτάσαμε στην περιοχή και έκαναν χώρο να περάσει η θεριστική μηχανή Τούρκου-έποικου και Τ/κ να θερίζουν παρά τις διαμαρτυρίες».

Σε παρέμβασή του στην Εκπομπή, ο κ. Στέλιος Παπανικολάου, που είναι καλλιεργητής και ήταν επίσης παρών στα χθεσινά γεγονότα, είπε πως οι δυνάμεις του ΟΗΕ ζητούσαν πάσο από τους Ε/κ, την ώρα που οι Τούρκοι θέριζαν εκεί με την προστασία του τουρκικού στρατού.

«Δεν μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει τα αισθήματα, όταν οι Τούρκοι θερίζουν την σοδειά σου και οι ΟΗΕδες σού ζητούν πάσο. Μετά την φασαρία, ειδοποίησαν να έρθει και Τούρκος αξιωματικός και έδιωχναν και τα Η.Ε., λέγοντας ότι είναι δικά τους», είπε προσθέτοντας «Τα καλλιεργούμε 5 με 7 χρόνια με κίνδυνο την ζωή μας. Τα προηγούμενα 35 χρόνια ήταν ακαλλιέργητα και εμείς τα καθαρίσαμε. Τα βρήκαν τώρα καθαρά και έτοιμα οι Τούρκοι και ήρθαν και τα πήραν».

Κληθείς να σχολιάσει αν είχε κάποια αντίδραση από την Κυβέρνηση, είπε πως την τελευταία φορά ήρθαν και τα είδαν με τα Ηνωμένα Έθνη και μας είπαν είναι εντάξει και δεν θα έχει πρόβλημα.

Στην περιοχή χθες υπήρχαν 3 Τούρκοι αξιωματικοί και δεξιά -αριστερά είχε ακροβολισμένα κρυμμένα Land Rover. «Όταν είδαμε πως υπερτερούσαν, κάναμε πίσω περίπου 200 μέτρα, για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση», επεσήμανε.

Παρόμοια περιστατικά έγιναν και στην περιοχή Σοπάζ, με τον κ. Ανδρέα Μασουρή να δηλώνει στην Εκπομπή πως ακόμη περιμένουν από το Υπουργείο Εξωτερικών να ξεκαθαρίσει την υπόθεση, χωρίς αποτέλεσμα.

«Ο Διοικητής των Ηνωμένων Εθνών εδώ είναι καλός και προσπαθεί να βοηθήσει και έφερε 8 αυτοκίνητα», είπε, τονίζοντας πως το πρόβλημα το δημιουργεί ένας συγκεκριμένος Τ/κ γεωργός, που είναι ευνοούμενος του ΑΚΕΛ. «Αυτοί τον έβαλαν στον ΚΟΑΠ (αργότερα αποχώρησε)», είπε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χριστοδούλου πρόσθεσε πως ο συγκεκριμένος Τ/κ γεωργός έκανε αίτηση μέσω ενός Ε/κ δικηγόρου για να λάβει εκταρική επιδότηση και επειδή διαμένει στα κατεχόμενα ο Ρ/κ δικηγόρος έδωσε τη δική του διεύθυνση ως χώρο διαμονής, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα χρήματα από την Ε.Ε.

Καταληκτικά, ο κ. Στέλιος Παπανικολάου είπε πως πριν από καιρό ο ΟΗΕ επέτρεψε σε λεωφορείο να περάσει από τη νεκρή ζώνη, από τον δρόμο Φιλιάς-Γερολλάκου, για να πάει να προσκυνήσει σε Τζαμί (στη Δένεια) . «Υπήρχε και Αστυνομία στο χωριό και κανένας δεν έλαβε μέτρα. Ό,τι θέλουν κάμνουν μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα