Καταγγελία: Πήγε σε ΤΑΕΠ κλινικής,ζητούσε πνευμονολόγο αλλά δεν είχε σε βάρδια

Καταγγελία για απουσία γιατρού συγκεκριμένης ειδικότητας (πνευμονολόγου) από το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών ιδιωτικής κλινικής φθάνει στο SigmaLive από πολίτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο ασθενής σύμφωνα με την καταγγελία, αντιμετωπίζει πνευμονολογικό πρόβλημα για το οποίο και παρακολουθείται από γιατρό στη συγκεκριμένη ιδιωτική κλινική.

Ο ασθενής αντιμετώπισε έκτακτο πρόβλημα, για το οποίο και κάλεσε ασθενοφόρο για την μεταφορά του στην κλινική. Με την άφιξή του στο Τμήμα Ατυχημάτων και

Επειγόντων Περιστατικών ενημερώθηκε ότι δεν υπήρχε πνευμονολόγος. Γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για ειδικότητα η οποία κρίνεται εξαιρετικής σημασίας αν συνυπολογίσει κανείς ότι ένα χρόνιο πνευμονολογικό πρόβλημα εν καιρώ πανδημίας δύναται να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες για τον ασθενή συνέπειες.

Όπως πληροφορείται το SigmaLive από πηγές του ΟΑΥ, το κάθε ιδιωτικό νοσηλευτήριο δεν δεσμεύεται να έχει στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών διάφορες ειδικότητες.

Γενικότερα, το ποιες ειδικότητες ιατρών εργάζονται στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ορίζεται από την άδεια που κατέχει το νοσηλευτήριο από τον Έφορο Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων.

Ο Νόμος περί ιδιωτικών νοσηλευτηρίων καθορίζει τις πιο κάτω κατηγορίες:

α)Ημερήσιας Νοσηλείας,

β)Κλινική,

γ)Πολυκλινική

δ)Νοσηλευτήριο

Ανάλογα με την κατηγορία καθορίζονται και οι υπηρεσίες που μπορεί να παράσχει το ιδιωτικό νοσηλευτήριο.

Τέλος όσον αφορά την ένταξη των ΤΑΕΠ των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ, πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν ότι οι συζητήσεις του οργανισμού με τις ιδιωτικές κλινικές θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.​

Keywords
Τυχαία Θέματα