Υπόθεση Ναβάλνι: Λονδίνο-Βερολίνο θα συνεργαστούν για να λογοδοτήσει η Μόσχα

Ανακοίνωση του Φόρεϊν Όφις αναφέρει πως Βρετανοί και Γερμανοί υπουργοί συμφώνησαν να συνεργαστούν για την υπόθεση Αλεξέι Ναβάλνι ούτως ώστε να λογοδοτήσει η Ρωσία λέγοντας ότι τυχόν χρήση του νευροτοξικού παράγοντα νόβιτσοκ συνιστά παραβίαση της Σύμβασης για την Κατάργηση των Χημικών Όπλων.

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ Ντόμινικ Ράαμπ είχε συνομιλία χθες με τον γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας για να συζητήσει για την υπόθεση δηλητηρίασης του Ναβάλνι.
"Ο υπουργός

Εξωτερικών και ο Μάας συμφώνησαν ότι η όποια χρήση του νόβιτσοκ συνιστά παραβίαση της Σύμβασης για την Κατάργηση των Χημικών Όπλων και επομένως είναι ζήτημα διεθνούς ενδιαφέροντος", δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις.

"Συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά --και στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW)-- για να διασφαλίσουν ότι η Ρωσία θα κριθεί υπεύθυνη για τις διεθνείς της υποχρεώσεις".

Διαβάστε επίσης: Κρεμλίνο: Ζητά διάλογο με Γερμανία για την υπόθεση Ναβάλνι

Η Ρωσία ανακοίνωσε χθες ότι η Δύση δεν θα πρέπει να σπεύσει να την κρίνει για τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι και ότι δεν υπάρχει λόγος να την κατηγορεί για το έγκλημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα