Καταγγελία: «Ήταν χαπωμένος – Του έριξαν 20λίτρα ζεστό νερό»

Διαστάσεις έλαβε το νέο περιστατικό που σημειώθηκε στις Κεντρικές Φυλακές.

Εις απάντηση της ανακοίνωσης, εξάλλου, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο διόρισε ερευνώντα λειτουργό για το θέμα, οι Δεσμοφύλακες, μέσω του εκπροσώπου τους Σωτήρη Δαλίτη, εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που τους μεταχειρίζεται το Υπουργείο τους.

Παρέμβαση, εξάλλου, στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι έκανε συγγενικό πρόσωπο του κρατούμενου

που τραυματίστηκε με εγκαύματα, το οποίο κατήγγειλε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο συγγενής του είχε εκφράσει και στο παρελθόν φόβους για τη ζωή του, από τον καιρό που μεταφέρθηκε στην Πτέρυγα 10.

Ο εν λόγω κατήγγειλε επίσης ότι οι ιθύνοντες των φυλακών δίνουν χαπάκια στους κρατούμενους. Ο ίδιος ο κρατούμενος, λέει, ήταν υπό την επήρεια αυτών των χαπιών μόλις λίγα 24ωρα μετά τη μεταφορά του.

Στην αντεπίθεση δεσμοφύλακες – Δεν αποκλείουν απεργία

Ο ίδιος κατήγγειλε εξάλλου ότι είχε ζητηθεί από τις αρχές των φυλακών όπως μεταφερθεί σε άλλη πτέρυγα, λόγω των παλιών διαφορών που είχε με άλλο πρόσωπο στην πτέρυγα 10, κάτι που δεν έγινε ωστόσο, λόγω του ότι ο κρατούμενος έπρεπε πρώτα να δει τον ψυχίατρο του ιδρύματος.

Η κατάσταση του κρατούμενου είναι αρκετά σοβαρή, σύμφωνα με τον συγγενή του, αφού φέρει εγκαύματα σε όλο του το κορμί σχεδόν. «Του έριξαν μια σίκλα με 20 λίτρα καυτό νερό..».

Κλείνοντας, εξέφρασε την αγωνία των οικείων του στην περίπτωση που επιστρέψει πίσω στις Κεντρικές, μετά από όλα αυτά.

"Εγκαύματα σε όλο του το κορμί, τραγική η κατάσταση. Ένα κουβά καυτό νερό". Ο ίδιος του μετέφερε τις λεπτομέρειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα