Καταγγελία: Ατασθαλίες εταιρείας σκυροδέματος στη Λεμεσό-Αψηφάει το δικαστήριο

Κάτοικοι της περιοχής Μονής στην επαρχία Λεμεσού καταγγέλλουν εταιρεία για παράνομες και αυθαίρετες εργασίες και λειτουργία μονάδας παραγωγής και εμπορίου έτοιμου σκυροδέματος χωρίς να έχει εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας και πολεοδομικές άδειες.  

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν στο SigmaLive «παρά την πασιφανή και ξεκάθαρη παραβίαση των σχετικών νομοθεσιών και παρά το γεγονός ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες παραδέχονται ότι εκτελεί εργασίες παράνομα

και χωρίς άδεια, αυτή η εταιρεία εξακολουθεί να αψηφάει μέχρι σήμερα τις δικαστικές διαδικασίες και την καταδικαστική απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού εναντίον της και συνεχίζει εντελώς αυθαίρετα και παράνομα επί καθημερινής βάσης να εκτελεί οικοδομικές εργασίες και να λειτουργεί τη μονάδα παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος και/ή άλλες συναφείς εργασίες χωρίς τις προαπαιτούμενες άδειες από τις αρμόδιες Υπηρεσίες». 

Σημειώνεται ότι μέσω επιστολών στην Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού είχαν πάρει γραπτές διαβεβαιώσεις ότι οι υπηρεσίες θα προβούν σε έλεγχο κατά πόσον έχουν τερματιστεί οι οικοδομικές εργασίες στο χώρο και ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα προχωρούσαν στη λήψη νέων δικαστικών μέτρων εναντίον της εν λόγω εταιρείας. 

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι έχουν αποστείλει αριθμό επιστολών και καταγγελιών για τις ενέργειες της εταιρείας. Εντούτοις, «εξέφρασαν λύπη και προβληματισμό για παρά το γεγονός ότι υπάρχει παραδοχή απ’ όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις αυθαίρετες εργασίες και/ή ανέγερσή οικοδομημάτων χωρίς άδειες εκ μέρους των εταιρειών, δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική αντίδραση ή λήψη των κατάλληλων μέτρων». 

Στις επιστολές τους αναφέρουν επίσης ότι «όπως διαφαίνεται τα ημίμετρα και/ή απλές επιπλήξεις δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα μέχρι σήμερα δείχνοντας ακατανόητα μεγάλη ανοχή στην παρανομία που συντελείται από την εν λόγω εταιρεία για ένα και πλέον χρόνο μέχρι σήμερα χωρίς να έχουν παρθεί δραστικά μέτρα για άρση της παρανομίας. 

Σε σχετική επιστολή στο Υπουργείο Μεταφορών εξηγούν ότι «πέραν της οχληρίας και της ηχορύπανσης που δημιουργείται καθημερινά λόγω του ότι οι εργασίες εκτελούνται από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα χωρίς διακοπή καθ’ ολη τη διάρκεια της εβδομάδας κατά παράβαση του Νόμου Διασφάλισης και Προστασίας της Κοινής Ησυχίας 1968 που ισχύουν κατά την χειμερινή περίοδο και τις ώρες κοινής ησυχίας προκύπτουν ερωτήματα κατά πόσον έχουν εξασφαλιστεί οι σχετικές άδειες».

Οι κάτοικοι καλούν επίσης την Τοπική Αρχή να καταχωρήσει ποινική υπόθεση εναντίον της εταιρείας και των αξιωματούχων της ούτως ώστε να ανασταλούν οποιεσδήποτε εργασίες εκτελούνται στις αναφερόμενες εγκαταστάσεις και διάταγμα κατεδάφισης των οικοδομημάτων που έχουν ανεγερθεί χωρίς προηγουμένως να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες άδειες». 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταγγελία, Ατασθαλίες, Λεμεσό#45Αψηφάει,katangelia, atasthalies, lemeso#45apsifaei