Καταγγελία: "Έβγαλαν ασθενή από το παράθυρο"-Η απάντηση του Νοσ.

Mια απίστευτη καταγγελία μετέφερε νεφροπαθής στο Sigmalive.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, πριν από τρεις μέρες, το νοσηλευτικό προσωπικού του θαλάμου αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, αναγκάστηκε να βγάλει από το παράθυρο του θαλάμου ασθενή, ο οποίος υπέστη καρδιακό επεισόδιο, για να μεταφερθεί στο Τμήμα των Πρώτων Βοηθειών.

Όπως ανέφερε ο καταγγέλλων, η κατάσταση στον θάλαμο αιμοκάθαρσης είναι απελπιστική καθώς ο χώρος είναι πολύ μικρός και δυσκολεύει τόσο τους ασθενείς όσο και το προσωπικό.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως σε ένα χώρο 60 τετραγωνικών μέτρων, υπάρχουν 14 κρεβάτια με 14 μηχανές αιμοκάθαρσης για 90 νεφροπαθείς.

Όπως ανέφερε, οι νεφροπαθείς προτίθενται την ερχόμενη Δευτέρα να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός έξω από το Τμήμα των Πρώτων Βοηθειών.

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, Σπύρο Γεωργίου, ο οποίος ανέφερε πως ενημερώθηκε για το περιστατικό από την πρώτη στιγμή, ωστόσο ο ασθενής δεν βγήκε από το παράθυρο, αλλά από τη πισινή πόρτα του θαλάμου.

Όπως είπε, υπάρχει θέμα με τον χώρο στον συγκεκριμένο θάλαμο ωστόσο ο εν λόγω ασθενής κρίθηκε πιο εύκολο από τους νοσηλευτές και λόγω χώρου, αλλά και εξαιτίας της σωματικής του διάπλασης, να βγει από τη πισινή πόρτα, η οποία οδηγεί σε διάδρομο που δεν είναι στεγασμένος.

Ανέφερε πως επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με το προσωπικό, τον σύνδεσμο των νεφροπαθών και τον ασθενή και ενημερώθηκε για την κατάσταση.

Τόνισε πως αναμένεται από τη Βουλή το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανέγερσης νέου θαλάμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα