Καταιγιστικοί στην πρεμιέρα οι πρωταθλητές (video)

Το μπρα ντε φερ της Σίτι με τη Λίβερπουλ ξεκίνησε από την πρώτη αγωνιστική φέτος. Τεσσάρα χθες οι «κόκκινοι» στη Νόριτς, πεντάρα σήμερα και οι «πολίτες» στη Γουέστ Χαμ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν εξαιρετική, δεν άφησε περιθώρια στα «σφυριά» και καθάριε πανεύκολα μέσα στο Λονδίνο με 5-0.

Μια κλάση πάνω τουλάχιστον από το πρώτο ημίχρονο η Μάντσεστερ Σίτι, πίεσε τους Λονδρέζους στο μισό γήπεδο και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις. Μέχρι να φτάσουμε στο 25ο λεπτό, όταν από δεξιά ο Μαχρέζ πάσαρε στον Γουόκερ που ανέβηκε ταχύτατα,

γύρισε και ο Γκ. Ζέσους με ωραίο τελείωμα από κοντά έκανε το 0-1. Η Γουέστ Χαμ ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα στον Λανσίνι αλλά σωστά δεν δόθηκε κάτι αφού ο Ζιντσένκο βρήκε μπάλα.

Οι «πολίτες» μπήκαν δυνατά και στην επανάληψη και στο 52ο λεπτό, ο Ντε Μπρόινε πέρασε όμορφα στον Στέρλινγκ που έκανε την κούρσα και πλάσαρε από κοντά για το 0-2. Σχεδόν με τη σέντρα, ο Ζέσους με προβολή σκόραρε ξανά αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από χρήση του VAR, ενώ στο 60’ η κεφαλιά του Ντιόπ πέρασε λίγο έξω.

Στο 72’ ο Έντερσον πραγματοποίησε δύσκολη διπλή επέμβαση σε προσπάθειες των Τσιτσαρίτο και Φορνάλς και  στο 75’ ο Μαχρέζ πέρασε για τον Στέρλινγκ που με όμορηφ λόμπα έκανε το 0-3.

Στο 82’ η Σίτι κέρδισε πέναλτι, ο Αγουέρο νικήθηκε αρχικά από τον Φαμπιάνσκι αλλά ο ρέφερι έδωσε επανάληψη και ο Αργεντινός με 2η προσπάθεια έκανε το 0-4. Και στο 90+2’ ο Μαχρέζ βρήκε ξανά τον Στέρλινγκ μέσα στην περιοχή κι εκείνος με όμορφη προσπάθεια διαμόρφωσε το 0-5.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Φρέντερικς, Μπαλμπουενά, Ντιόπ, Κρέσγουελ, Γουΐλσιρ (58’ Σνόντγκρας), Ράις, Αντόνιο (46’ Φορνάλς), Λανσίνι, Άντερσον (66’ Ερνάντεθ), Αλέρ.

 ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Ντ. Σίλβα (79’ Γκιντογκάν), Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (79’ Φοντέν), Στέρλινγκ, Μαχρέζ, Ζέσους (67’ Αγουέρο)

Keywords
Τυχαία Θέματα