Πυρκαγιά σε εξέλιξη στον Μαραθώνα Αττικής

Φωτιά τώρα είναι σε εξέλιξη στον Μαραθώνα Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά κατακαίει δασική έκταση και στο σημείο έχουν σπεύσει άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

     Νεότερη ενημέρωση αναφέρει ότι ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην πυρκαγιά που έχει εκδηλωθείς στον Μαραθώνα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και ο γενικός ραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

      Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, συνολικά, 146 πυροσβέστες με 47 οχήματα, επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Μεταξύ των πυροσβεστών

είναι και έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με συνολικά 48 άτομα, ενώ συνδρομή παρέχουν πέντε υδροφόρες της Περιφέρειας τέσσερις υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντικά οχήματα.

      Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι πάνω από την πόλη του Μαραθώνα και καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση, αλλά πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

      Κοντά στην πυρκαγιά είναι θερμοκήπια και αγροικίες, καθώς και εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση επί της οδού Σπηλαίου Πανός στο Μαραθώνα Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 31 πυρστες, 10 οχήματα, 3 Α/Φ και 3 Ε/Π. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 23 πυρστες με 10 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 10, 2019
Keywords
Τυχαία Θέματα