«Καταδρομική επιχείρηση» στο κτήριο του Τμήματος Αλιείας

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαφορά για το ύψος του ενοικίου μεταξύ ιδιοκτήτη-κυβέρνησης για τον κτήριο που στεγάζει το Τμήμα Αλιείας. Ο Ιδιοκτήτης έβαλε λουκέτο, ξήλωσε το τσιμέντο στο προαύλιο του κτηρίου , εγκλώβισε αυτοκίνητα του Τμήματος Αλιείας και δεν επέτρεψε στους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους.

Καταδρομική επιχείρηση θύμιζαν οι ενέργειας του ιδιοκτήτη του κτηρίου που ενοικιάζει η κυβέρνηση για τις ανάγκες στέγασης του Τμήματος Αλιείας, δίπλα από το ΓΣΠ στη Λευκωσία.

Λίγο μετά τις επτά το πρωί και μπροστά στα έκπληκτα μάτια των υπαλλήλων του Τμήματος Αλιείας, με τη συνοδεία δύο εκσκαφέων εισήλθε στο εσωτερικό και τοποθέτησε λουκέτα στις καγκελόπορτες της εισόδου, ενώ χάλασε και την τσιμεντένια είσοδο, για να μην μπορούν να εισέλθουν ή εξέλθουν οχήματα στον περίβολο του κτηρίου.

Το συμβόλαιο μίσθωσης του κτηρίου έχει λήξει και η διαφορά μεταξύ ιδιοκτήτη του κτηρίου και κυβέρνησης εγκειται στο γεγονός ότι:

«Tο Τμήμα Αλιείας στεγάστηκε το 2007 στο συγκεκριμένο ιδιωτικό κτήριο, έναντι του ποσού των 200.000 ευρώ τον χρόνο. Πριν δύο χρόνια, στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, το ενοίκιο μειώθηκε στις 80 χιλιάδες ευρώ, αλλά με την ανανέωση του νέου συμβολαίου, η οποία εκκρεμεί, ο ιδιοκτήτης ζήτησε το ενοίκιο να επανέλθει στο αρχικό ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ».

Μετά από ολιγόωρη διαπραγμάτευση μεταξύ του ιδιοκτήτη του κτηρίου Αντωνάκη Λοΐζου, του Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Γεωργίας, δεν επετεύχθη συμφωνία

Όπως ανέφερε η Ολυμπία Στυλιανού το ενοίκιο έχει εγκριθεί από τον κεντρικό φορέα, στο μεταξύ υπάρχουν κάποιες διαφωνίες σε κάποιους άλλους όρους του συμβολαίου και είναι εκεί που επικεντρωνόμαστε.

O προϊστάμενος του Τμήματος Αλιείας, Υπουργός Γεωργίας ανέφερε πως ουδέποτε συμφώνησε ότι ενοίκιο έπρεπε να υπερβεί τις €120.000 ετησίως.

Το θέμα χειρίστηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής καθορισμού ενοικίων

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, ο ιδιοκτήτης του κτηρίου την περασμένη παρασκευή έστειλε επιστολή στην Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας με την οποία καθιστούσε σαφές ότι αν μέχρι τη Δευτέρα δεν του απαντήσουν στο αίτημά του θα κλείσει και προστατεύσει την περιουσία του, κάτι που έκανε σήμερα το πρωί, παρά το γεγονός ότι η κυρία Στυλιανού επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε λίγο χρόνο ακόμη.

Στο μεταξύ, οι υπάλληλοι του τμήματος έλαβαν οδηγίες να εγκαταλείψουν τον χώρο και παραμένει άγνωστο αν αύριο το πρωί θα τους επιτραπεί η είσοδος στο κτήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα