To εκπληκτικό ξεκίνημα του Μαρσιάλ

Με τέτοιο ξεκίνημα στην Πρέμιερ Λιγκ, δεν γίνεται να μην ασχοληθείς μαζί του! Το gazzetta.gr αναλύει τις επιδόσεις του Άντονι Μαρσιάλ στα δύο πρώτα του παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την εικόνα που βγάζει στο γήπεδο για την ηλικία των 19 ετών και της αξίας των 50 εκατ.ευρώ.

Τρία γκολ στα δύο πρώτα παιχνίδια. Ένα στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, το πρώτο του μεγάλο ντέρμπι στην Πρέμιερ Λιγκ και το μεγαλύτερο παιχνίδι στο αγγλικό

ποδόσφαιρο, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής ήταν ο πρωτεργάτης της ανατροπής για τους «κόκκινους διαβόλους» στην έδρα της Σαουθάμπτον.

Με τον Γκρατσιάνο Πελέ να έχει ανοίξει το σκορ από νωρίς, ο Μαρσιάλ ήταν αυτός που ισοφάρισε πριν φύγει το πρώτο μέρος και που ολοκλήρωσε την ανατροπή με γκολ στην έναρξη της επανάληψης, με το τελικό 3-2 να διαμορφώνεται με τον Μάτα να βρίσκει επίσης το δρόμο για τα δίχτυα.

Ο Μαρσιάλ έχει κάνει τρομερό ξεπέταγμα. Δεν το περίμενε κανείς. Μόνο όσοι τον γνωρίζουν καλά και ξέρουν το ταλέντο του και όσα μπορεί να προσφέρει στην επίθεση της ομάδας που έχει τη χαρά να τον έχει στο ρόστερ της. Σε 115 λεπτά συμμετοχής στο κορυφαίο πρωτάθλημα, μόλις στα 19 του χρόνια, με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η μεταγραφή του στη Γιουνάιτεντ να έχει χαρακτηριστεί τέτοια... πανικού την τελευταία μέρα των μεταγραφών, με τα 50 εκατ.ευρώ να είναι άνευ προηγουμένου και λογικής, ο Γάλλος φορ έχει τρελάνει κόσμο.

Και μάλιστα, το έχει κάνει με απολύτως φυσικό τρόπο, έχοντας «συστηθεί» μέσα σε λίγα λεπτά στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ και έχοντας αποδείξει απέναντι στη Σαουθάμπτον ότι έχει το ένστικτο του killer. Μπορεί να μιλάμε μόλις για δύο εμφανίσεις, όμως, αυτή τη στιγμή, ο Γουέιν Ρούνεϊ ακόμα ψάχνει το πρώτο του γκολ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Μαρσιέλ έχει στείλει τη μπάλα στο πλεκτό τρις!

Θέλετε να το προχωρήσουμε κι άλλο για να δείτε την αποτελεσματικότητα του 19χρονου; Και τα τρία γκολ του, έχουν έρθει με τα τρία πρώτα σουτ που έχει επιχειρίσει στην αντίπαλη εστία, στη θητεία του στην Πρέμιερ Λιγκ! Και οι τρεις προσπάθειες κατέληξαν στα δίχτυα! Το πρώτο του σουτ με τη Λίβερπουλ έπειτα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια και ντρίμπλα στον Σκρτελ ήταν αυτό με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 3-1 στο «Ολντ Τράφορντ» πριν από μια εβδομάδα.

Η κίνησή του, θύμισε... Τιερί Ανρί. Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν μετά το ματς με τις ίδιες κινήσεις των συμπατριωτών ήταν... καρμπόν! Κι όμως, έχουν υπάρξει αυτοί που από την πρώτη στιγμή και έχοντας δει πως έπαιζε στη Γαλλία, τον έβαζαν σε σύγκριση με τον θρύλο της Άρσεναλ...

COMPARISON: Anthony Martial vs Thierry Henry. pic.twitter.com/WhG90cpOa2

— Transfer Related (@TransferRelated) September 15, 2015

Το απόγευμα της Κυριακής, στο «St. Mary's», έδειξε πως μπορεί να βρίσκεται εκεί που πρέπει, τη στιγμή που πρέπει και να «μυρίσει» το γκολ. Στο πρώτο του, βρισκόταν ήδη μέσα στην περιοχή κοντά στον Μάτα για να πάρει τη μπάλα, να τη γυρίσει κάτω από τα πόδια του και να σουτάρει με δύναμη μπροστά από τον αντίπαλο πορτιέρο, ενώ στο δεύτερο, παραμόνευε στον τελευταίο αμυντικό των «αγίων», ο Γιοσίντα έκανε το παντελώς λανθασμένο γύρισμα και... αυτό ήταν. Απλό πλασέ και τούμπα το ματς!

Αυτό, τον έχρισε και MVP της αναμέτρησης, παίρνοντας το πρώτο του βραβείο στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Με τα γκολ στα πρώτα του δύο παιχνίδια με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έγινε μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής που καταφέρνει κάτι τέτοιο με τη φανέλα του συλλόγου, μετά τους Φεντερίκο Μακέντα και Λουίς Σαχά. Βέβαια, οι δύο ποδοσφαιριστές που το είχαν κάνει πρώτοι δεν έχουν να θυμούνται και πάρα πολλά από τη θητεία τους στην ομάδα, ούτε οι οπαδοί μνημονεύουν την παρουσία αυτών των παικτών στο ρόστερ και φυσικά εύχονται ο Άντονι Μαρσιάλ να έχει μεγαλύτερη διάρκεια, σταθερότητα και συνεχή εξέλιξη...

Το θέμα είναι να κρατήσει χαμηλά τη μπάλα, όπως επιχειρεί να το κάνει ο Λουίς Φαν Χάαλ, λέγοντας ότι δεν θα βρίσκεται πάντα ο 19χρονος άσος στο αρχικό σχήμα και δεν θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος να τον βλέπει να σκοράρει κάθε αγωνιστική, διότι είναι αδύνατο να παραμείνει ένας παίκτης της ηλικίας του σε τέτοιο επίπεδο, σε υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Και κάτι τελευταίο... Όσο κι αν το παράδειγμα δεν είναι και το πιο σωστό, ο Μαρσιάλ σε 115 λεπτά συμμετοχής στη φετινή Πρέμιερ έχει τρία γκολ, όσα έχει και ολόκληρη η Νιούκαστλ σε 540 αγωνιστικά λεπτά, με δύο τέρματα στην πρεμιέρα κι ένα στην 6η «στροφή» του πρωταθλήματος!

Keywords
Τυχαία Θέματα