Κατάδικος πλήρωσε για την αποφυλάκιση ανάπηρου πολίτη

Η ανθρωπιά δεν φυλακίζεται... καρκινοπαθής, κατάδικος πλήρωσε 1770 ευρώ για την αποφυλάκιση ανάπηρου πολίτη με ξύλινα πόδια, που οδηγήθηκε πίσω από τα σίδερα της φυλακής για χρέη.

Ούτε οι φυλακές δεν είναι ικανές να φυλακίσουν την ανθρωπιά... γιατί η ανθρωπιά δεν κλειδώνεται πίσω απο τα σίδερα ενός κελιού, ούτε χαλιναγωγείται απο ένα ζευγάρι χειροπέδες...

Αυτό τουλάχιστον απέδειξε 38χρονος καρκινοπαθής κατάδικος στις Κεντρικές Φυλακές, που με την πράξη του έδωσε ένα γερό χαστούκι στο σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα

του διαδικτυακού τόπου ''Αποκάλυψη'', ανάπηρος 55 χρόνων, που κινείται με ξύλινα πόδια, φυλακίστηκε για οφειλόμενο ποσό 1770 ευρώ, καθώς το επίδομα που λαμβάνει απο το Γραφείο Ευημερίας δεν επαρκεί, προκειμένου να καλύψει τις διατροφές των παιδιών του.

Το δράμα του 55χρονου και ο Γολγοθάς που καθημερινά ανέβαινε με τα τεχνητά του μέλη στο κρατικό σωφρονιστήριο, λύγισαν τον 38χρονο κατάδικο, ο οποίος άκουσε τον μεγαλύτερο άνδρα να του εξιστορεί με δάκρυα στα μάτια πώς και γιατί βρέθηκε πίσω απο τα σίδερα της φυλακής.

Συγκλονισμένος, και όντας και ο ίδιος ασθενής, ζήτησε αμέσως απο την οικογένειά του να πληρώσει το οφειλόμενο ποσό, προκειμένου να αποφυλακιστεί ο ανάπηρος 55χρονος, την ώρα που ο ίδιος εκτίει ποινή φυλάκισης 13ων ετών.

Το SIGMA επικοινώνησε με την αρραβωνιαστικιά του 38χρονου, η οποία πραγματοποίησε την παράδοση των χρημάτων.

''Ο αρραβωνιαστικός μου είναι καρκινοπαθής και επειδή είναι και αυτός άρρωστος, δεν άντεξε στη θέα των ξύλινων ποδιών και στην απόγνωση που είδε στα μάτια του 55χρονου. Επικοινώνησε μαζί μας, ζητώντας μας να πληρώσουμε 1770 ευρώ για να αποφυλακιστεί. Όπως μας είπε, τα χρέη του αφορούσαν απλήρωτα εντάλματα διατροφών'', δήλωσε η αρραβωνιαστικιά του 38χρονου.

Έτσι και έγινε... 4 μέρες μετά την καταβολή του οφειλόμενου ποσού, ο 55χρονος άνδρας αφέθηκε ελεύθερος, χάρη στον άνθρωπο αυτό, του οποίου η ψυχή, σε αντίθεση με το σώμα, δεν φυλακίστηκε... παρέμεινε ελεύθερη και δίνει μαθήματα σε όλους μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα