Καταδίκη Τουρκίας από Ένωση Συντακτών Κύπρου

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου, με σημερινή της ανακοίνωση, καταδικάζει τις ενέργειες του τουρκικού κράτους που στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου και κατ’ επέκταση της ελευθερίας έκφρασης.

“Ο διορισμός από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης κρατικού επίτροπου στην εφημερίδα Ζαμάν ισοδυναμεί με φίμωση και κατάργηση της εν λόγω εφημερίδας. Ο διορισμός κρατικών επιτρόπων παραπέμπει σε μεθόδους και πρακτικές

αυταρχικών καθεστώτων που ενοχλούνται από την ελευθερία έκφρασης και τη λειτουργία των δημοκρατικών αρχών και αξιών”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Ένωση Συντακτών και ο δημοσιογραφικός κόσμος της Κύπρου “ζητούν όπως αρθούν αμέσως πρακτικές και μέσα που στραγγαλίζουν το αγαθό της ελευθερίας της έκφρασης στην Τουρκία και οδηγούν σε καταστάσεις σκοταδισμού”.

“Καλούμε όλες τις δημοσιογραφικές ενώσεις των δημοκρατικών χωρών αλλά και τους παγκόσμιους αρμόδιους φορείς να αντιδράσουν και να κινηθούν προς την κατεύθυνση αποκατάστασης των δημοκρατικών αρχών και πανανθρώπινων αξιών στην Τουρκία”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα