Καταδικάζει την δήλωση της Φον ντερ Λάιεν για δύο κράτη ο Ερτουγρούλογλου

Την δήλωση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ότι η ΕΕ δεν θα δεχθεί λύση δύο κρατών στην Κύπρο, καταδίκασε σφόδρα ο «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή δήλωσή του σήμερα ο κ. Ερτουγρούλογλου αναφέρει ότι με αυτή την δήλωση η Ευρωπαία αξιωματούχος δείχνει ότι δεν λαμβάνει υπόψη την βούληση του τ/κ «λαού» και είναι

ένα ακόμη παράδειγμα ότι η ΕΕ στηρίζει χωρίς όρους και προϋποθέσεις την «ε/κ διοίκηση», όπως αναφέρεται στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτή η στάση της ΕΕ, που «δεν έχει κρατήσει καμία υπόσχεσή της προς τους Τ/κ» δεν τον εκπλήσσει, προσθέτει, λέγοντας ότι η ΕΕ φαίνεται ότι είναι ικανοποιημένη με το να συνεχιστεί η υφιστάμενη κατάσταση στο νησί. «Η όποια συμφωνία στο νησί θα είναι μεταξύ των Τ/κ και των Ε/κ. Αυτό θα το καταλάβει σίγουρα η ΕΕ» λέει.

Μη λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια για τα μέλη της ΕΕ και κάνοντας ένα «ε/κ κράτος» μέλος στο όνομα της Κύπρου, η επιθετική και άσχημα στάση της ΕΕ για να κρύψει την ντροπή της, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει αποδεκτή, δηλώνει ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου και καταλήγει λέγοντας πως θα στηρίξουν μέχρι τέλους την πολιτική του κυρίαρχου, διεθνώς ίσου κράτους.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα