Κασουλίδης: Στήριξη σε Ουκρανία - Φοβάμαι πως η Τουρκία δεν θέλει ΔΔΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη στο Arab News ότι η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ευθυγραμμισμένη με τα άλλα μέλη της ΕΕ για την υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και όλων των χωρών του κόσμου.

Ως χώρα που έχει πρόβλημα με ένα τμήμα της δικής της κατεχόμενης επικράτειας, η Κύπρος δεν αναμένεται να έχει διαφορετική στάση, δήλωσε ο Ιωάννης Κασουλίδης, αναφερόμενος στο

ψευδοκράτος, το οποίο αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία.

«Η Κύπρος στέκεται μαζί με τα άλλα μέλη της ΕΕ από κοινού. Φανταστείτε την Κύπρο, που έχει πρόβλημα με ένα τμήμα της χώρας της που είναι κατεχόμενο, να έχει διαφορετική στάση από αυτή της υποστήριξης της εδαφικής ακεραιότητας των χωρών», είπε.

Αναφερόμενος σε μια συμφωνία ορόσημο που αντιμετώπιζε μια σειρά παγκόσμιων ζητημάτων που υπογράφηκε το 1975 από 35 χώρες στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι, ο Κασουλίδης είπε: «Είμαστε υπέρ των Συμφωνιών του Ελσίνκι, που σημαίνει το απαραβίαστο των συνόρων και όχι επίλυση των διαφορών μέσω στρατιωτικών μέσων».

«Έχουμε καλές σχέσεις με τη Ρωσία, στον χρηματοπιστωτικό τομέα, και πολλοί (Ρώσοι) τουρίστες επισκέπτονται την Κύπρο», είπε ο Κασουλίδης.

«Θα θέλαμε να διατηρήσουμε αυτή την καλή σχέση, αλλά όταν πρόκειται για αρχές, αξίες και την ενότητα της ΕΕ, φοβάμαι ότι αυτό υπερισχύει».

Η συνέντευξη Κασουλίδη πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση του με τον διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και τον υπουργό Εξωτερικών Adel Al-Jubeir.

#Riyadh | Minister of State for Foreign Affairs and member of the Council of Ministers H.E @AdelAljubeir met with the Minister of Foreign Affairs of the Republic of #Cyprus H.E @IKasoulides

Keywords
Τυχαία Θέματα