Καρούσος: Εξήρε το έργο του ΕΒΕΛ με αφορμή το γραμματόσημο για τα 60χρονα

Το αναμνηστικό γραμματόσημο που εκδόθηκε και κυκλοφορεί από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία με αφορμή τα 60χρονα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού, παρουσιάστηκε σήμερα στα γραφεία του, με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσου, να σημειώνει το σημαντικό έργο που επιτελεί το ΕΒΕΛ.



Σε διάσκεψη Τύπου για την παρουσίαση του γραμματοσήμου, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι «οι δράσεις και πρωτοβουλίες του ΕΒΕΛ, το έχουν καθιερώσει εδώ και 60 χρόνια στην τοπική κοινωνία της επαρχίας Λεμεσού»

και πως, «μέσα από τις ιδέες και τις παρεμβάσεις του αλλά και τη συνεργασία του με το κράτος και τους φορείς της οικονομίας και της κοινωνίας, το ΕΒΕΛ έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό, όχι μόνο στην ανάπτυξη της Λεμεσού αλλά και ολόκληρης της Κύπρου».

Ιδιαίτερα μετά τα τραγικά γεγονότα του 1974 και την υποδοχή, στη Λεμεσό, χιλιάδων προσφύγων και επιχειρήσεων που αναζητούσαν ένα νέο ξεκίνημα, υπογράμμισε ο Υπουργός, το ΕΒΕΛ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και ως ένας εκ των βασικότερων οικονομικών εταίρων, διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο στην ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, καθιερώνοντας τη Λεμεσό αλλά και την Κύπρο ευρύτερα, ως κέντρο παροχής ποικίλων υπηρεσιών και δραστηριοτήτων.

«Η επιτυχής δραστηριότητα του Επιμελητηρίου συνεχίστηκε αδιάλειπτα και τα αποτελέσματα είναι εμφανή.  Η πόλη της Λεμεσού  είναι περήφανη σήμερα για το λιμάνι της, τις υψηλού επιπέδου υποδομές της, Το ΤΕΠΑΚ, το πανέμορφο παραλιακό μέτωπο, την ανάπλαση του παραδοσιακού της πυρήνα, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, την οικοδομική ανάπτυξη, καθώς και την αίσθηση που έχουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες πως βρίσκονται σε μια πόλη που έχει να προσφέρει πολλά», συμπλήρωσε.

Ανέφερε δε ότι στις αρνητικές επιπτώσεις που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού, « το ΕΒΕΛ, αξιοποιώντας τη συσσωρευμένη εμπειρία που απέκτησε κατά την 60χρονη πορεία του, συνέχισε με εισηγήσεις και παρεμβάσεις, στη στήριξη των μελών του, αναζητώντας τρόπους ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους».

Ο Γιάννης Καρούσος διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, «ως ένα κατεξοχήν Υπουργείο με αναπτυξιακό προσανατολισμό, θα συνεχίσει να στηρίζει τις δράσεις και τους σκοπούς του Επιμελητηρίου, τόσο για το καλό της Λεμεσού αλλά και της χώρας μας».

Αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο του ΕΒΕΛ, το Υπουργείο, μέσω των Κυπριακών Ταχυδρομείων, ανταποκρίθηκε αμέσως στην εισήγηση για έκδοση και κυκλοφορία του αναμνηστικού γραμματοσήμου, με αφορμή των εορτασμών των 60 χρόνων από την ίδρυση του, πρόσθεσε.

Η επετειακή έκδοση του γραμματοσήμου εντάσσεται στις εκδόσεις γραμματοσήμων «Επέτειοι και Γεγονότα», που τιμούν ιστορικά και άλλα σημαντικά γεγονότα, καθώς και ανθρώπους και οργανισμούς, που με τη δράση και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, κέρδισαν επάξια αυτήν την αναγνώριση, ανέφερε από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, Σωφρόνης Τσιάρτας.

«Ένας τέτοιος οργανισμός, με σημαντική προσφορά στην εμπορική, οικονομική δραστηριότητα της πόλης της Λεμεσού είναι το ΕΒΕΛ που γιορτάζει τα 60 χρόνια από την ίδρυση του και το οποίο έχει επιδείξει αξιοζήλευτη δράση και έχει συνδράμει τα μέγιστα στην αλματώδη ανάπτυξη της Λεμεσού, ειδικότερα μετά την τουρκική εισβολή του 1974», συμπλήρωσε.

Ως μέρα χαράς χαρακτήρισε τη σημερινή για το ΕΒΕΛ, ο Πρόεδρος του, Ανδρέας Τσουλόφτας, ευχαριστώντας το Υπουργείο Μεταφορών και τα Κυπριακά Ταχυδρομεία για την έκδοση του επετειακού γραμματοσήμου.

«Το γραμματόσημο που με πολύ επιμέλεια και επιδεξιότητα έχουν σχεδιάσει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Τμήματος Ταχυδρομείων, είναι αρκούντως αντιπροσωπευτικό, όχι μόνο της φυσιογνωμίας της οικονομικής Λεμεσού, αλλά και των τομέων δραστηριοποίησης των μελών μας», πρόσθεσε.

Εκτός από τα 60 χρόνια του ΕΒΕΛ, η φετινή έκδοση «Επέτειοι και Γεγονότα 2022», των Κυπριακών Ταχυδρομείων περιλαμβάνει γραμματόσημο για τα 50χρονα της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων και γραμματόσημο για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Διαβάστε ακόμη: Λεμεσός: Παρουσιάστηκε στον Καρούσο η πρόταση για νέο αρχαιολογικό μουσείο

Πηγή: ΚΥΠΕ 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα