Καρογιάν: Να αφήσουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν - Ώρα συνενώσεων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης-Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΔΗΠΑ) κ. Μάριος Κάρογιαν άσκησε σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Έγκωμης, Κέντρο Δ’, στην Έγκωμη.

Αμέσως μετά, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Κάρογιαν ανέφερε τα εξής: «Σήμερα γιορτάζει η δημοκρατία μας και επιλέγει και αποφασίζει ο λαός μας. Είχαμε μια μεγάλη προεκλογική εκστρατεία. Φτάνουμε όμως στο τέλος. Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων. Είναι η ώρα των εκλογών.

Ο κυπριακός λαός, όπως έχει συνηθίσει, με νηφαλιότητα, με περίσκεψη, αλλά και με ισχυρό αίσθημα ευθύνης, θα επιλέξει

τον ηγέτη που θα μας οδηγήσει στη νέα εποχή, που θα μας οδηγήσει να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις, τους κινδύνους που ελλοχεύουν , αλλά και να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες που προσφέρονται.

Οι βεβαιότητες του χθες δυστυχώς δεν είναι οι βεβαιότητες και του αύριο. Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια στην περιοχή. Υπάρχουν μεγάλες γεωπολιτικές ανακατατάξεις. 

Διαβάστε επίσης: LIVE: Η Κύπρος εκλέγει τον 8ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Υπάρχουν πράγματα που δεν μάθαμε να τα αντιμετωπίζουμε. Επομένως, είναι η ώρα που χρειάζονται οι συναινέσεις, η ενότητα, οι συνθέσεις. Δεν αρκεί η γνώση του ενός ή των δύο. Χρειάζεται η σοφία των πολλών. Και είναι αυτό που καλούμαστε όλοι μας γιατί όλοι αγαπούμε αυτή την πατρίδα. Να την υπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, αφήνοντας πίσω αυτά που μας χώρισαν, αφήνοντας πίσω αυτά που μας πλήγωσαν, αφήνοντας πίσω αυτά που δεν οδήγησαν στη διασφάλιση όλων εκείνων που ανέμενε και αναμένει ο κυπριακός λαός.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, όπως έχω πει και την προηγούμενη φορά που είμαστε εδώ, αύριο δεν μπορεί να υπάρχουν και δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε νικητές, ούτε ηττημένοι. Νικητής πρέπει να είναι η πατρίδα. Νικητής πρέπει να είναι η κοινωνία. Νικητής πρέπει να είναι η νέα γενιά. Ηττημένοι πρέπει να είναι όλα εκείνα που τραυμάτισαν την αξιοπρέπεια αυτού του λαού, που πλήγωσαν ή που προσπάθησαν να κουτσουρέψουν τα όνειρα της νέας γενιάς.

Όλα αυτά που μας έκαναν προς στιγμής να νιώσουμε κατώτεροι των περιστάσεων. Δεν έχουμε το δικαίωμα να είμαστε κατώτεροι των ιστορικών περιστάσεων. Έχουμε υποχρέωση να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, να ανοίξουμε δρόμους και να φτάσουμε τον τόπο μας εκεί που πραγματικά αξίζει. Κλείνοντας, θέλω να πω ότι όπως και την προηγούμενη φορά, η προσέλευση των πολιτών ήταν πολύ σημαντική. Λαοί που αγωνίζονται είναι λαοί που κερδίζουν. Τώρα ο λαός έχει τη μοίρα στα δικά του χέρια κ αι από αυτόν εξαρτάται πως θα προοδεύσουμε και πως θα προχωρήσουμε παραπέρα. Κάνω έκκληση και αυτή τη φορά να προσέλθουμε όλοι στις κάλπες.

Η μη προσέλευση, η μη συμμετοχή, δεν δίνει λύσεις. Η παρουσία και η συμμετοχή είναι αυτή που δίνει και το μήνυμα ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Όλοι μαζί σαν μια γροθιά να κερδίσουμε το στοίχημα του αύριο. Να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα, την προοπτική και την ανάπτυξη. Και επιπρόσθετα να ανοίξουμε νέους λεωφόρους για τη νέα γενιά. Καλή ψήφο σε όλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καρογιάν, #45 Ώρα,karogian, #45 ora