Καρέ καρέ:Ο Τζιωνής επέστρεψε στον χώρο του εγκλήματος-Όσα έγιναν

Με μια πρωτοφανή διαδικασία, η οποία ωστόσο προβλέπεται, συνεχίστηκε η εκδίκαση του διπλού φονικού.

Σχεδόν 9 μήνες μετά, το Κακουργιοδικείο μεταφέρθηκε στην οδό Ζαλόγγου 7 στον Στρόβολο για τις ανάγκες αυτοψίας. Το αίτημα ήγειρε αρχικά ο συνήγορος υπεράσπισης του Λοΐζου Τζιωνή και ακολούθως η Κατηγορούσα Αρχή. Το Κακουργιοδικείο έκανε δεκτό το αίτημα, λέγοντας, μεταξύ άλλων, στην απόφασή του ότι «οι ιδιαίτερες περιστάσεις της υπόθεσης δικαιολογούν την αυτοψία».

Να σημειωθεί εδώ ότι υπήρξε αίτημα από τους συνηγόρους υπεράσπισης των Λευτέρη Σολωμού και Μάριου Χατζηξενοφώντος όπως να

μην παραστούν στην αυτοψία, επικαλούμενοι συναισθηματική φόρτιση. «Δεν έχουμε γεγονότα που να υποβοηθούν το δικαστήριο για διασύνδεσή τους με τη σκηνή. Μας λέχθηκε για λογούς συναισθηματικής φόρτισης. Δεν μπορούν να γίνουν εκ των πρότερων συνεννοήσεις.

Θεωρούμε ότι ο λόγος που προβλήθηκε δεν είναι επαρκής», είπε το Κακουργιοδικείο, απορρίπτοντας το αίτημα των συνηγόρων.
Κατά την αποχώρηση των κατηγορούμενων από τη δικαστική αίθουσα, προτού μεταβούν στη Ζαλόγγου 7, ο Λευτέρης Σολωμού αρνήθηκε να φορέσει χειροπέδες, γιατί, όπως είπε, «δεν έχει εμπιστοσύνη». Εν τέλει ο Σολωμού και η Σιαμς οδηγήθηκαν στο σπίτι του αδικοχαμένου ζεύγους και παρέμειναν σε δυο ξεχωριστά περιπολικά.

Η αυτοψία στην περιοχή άρχισε πίσω από την οδό Ζαλόγγου, στην οδό Λουτρακίου. Εκεί οι ανακριτές, καθώς και το Δικαστήριο, οδηγήθηκαν αρχικά σε παρακείμενη πολυκατοικία. Να σημειωθεί ότι στην τοποθεσία αυτή ο Τζιωνής είχε αναφέρει σε ένα από τα 5 σενάρια που παρέθεσε στους ανακριτές ότι είχε αφήσει άλλα άτομα τα οποία είχε κατονομάσει ως δολοφόνους.

Ακολούθως η διαδικασία οδηγήθηκε εντός της οικίας, την οποία άνοιξε η αδελφή του Χατζηγεωργίου. Το Δικαστήριο, οι εκπρόσωποι της Κατηγορούσας Αρχής, καθώς και οι Λοΐζος Τζιωνής και Μάριος Χατηξενοφώντος προχώρησαν σε υποδείξεις σκηνών εντός αλλά και ακολούθως εκτός οικίας.

Το SigmaLive κατέγραψε και σήμερα τη διαδικασία λεπτό προς λεπτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καρέ, Ο Τζιωνής, #45Όσα,kare, o tzionis, #45osa