Καραγιάννης: Τρεις νέες υποπαραλλαγές στην Κύπρο – Τι είπε για τα Χριστούγεννα

Τρεις νέες υποπαραλλαγές της covid-19 εντοπίστηκαν στην Κύπρο με την κατάσταση να είναι διαχειρίσιμη.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο δρ Πέτρος Καραγιάννης ανέφερε ότι και οι τρεις νέες υποπαραλλαγές διαφεύγουν σε αρκετό βαθμό της ανοσίας και μάλιστα «σε βαθμό που αυτά τα στελέχη δεν αναγνωρίζονται σχεδόν καθόλου από τα μονοκλωνικά αντισώματα τα οποία είχαμε στη φαρέτρα μας γι’ αυτούς που νοσούν βαριά».

Συνέχισε λέγοντας, «Εναπομένει να δούμε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων όσο

αφορά την αποτροπή της μόλυνσης, αλλά τουλάχιστον μέχρι στιγμής τα δεδομένα δείχνουν ότι δεν προκαλούν ιδιαίτερα σοβαρή νόσηση. Τα εμβόλια μάλλον αποτρέπουν την βαριά νόσηση».

Επισήμανε ότι «Αρκετοί επιστήμονες αναμένουν ότι η κορύφωση της παρούσας έξαρσης θα είναι στο τέλος του Νοέμβρη και μετά θα ξεκινήσει η κατιούσα πράγμα που θα μας επιτρέψει να περάσουμε τα Χριστούγεννα όσο πιο χαλαρά γίνεται».

Κλείνοντας και ερωτηθείς για την άρνηση του κόσμου να εμβολιαστεί είπε ότι ο κόσμος έχει κουραστεί αλλά αυτοί που είναι άνω των 60 ετών θα πρέπει να το σκεφτούν καλά για να προστατευτούν.  Ο ιός δεν πρόκειται να φύγει τόσο εύκολα, δεν τέλειωσε η πανδημία γιατί δεν έχει κάνει τον κύκλο της, πρέπει να εξασθενίσει ακόμη περισσότερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα