Το κόκκινο κρασί, τα «pre game», οι φακέλοι και το τρολλάρισμα

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε το πρώτο διακαναλικό μεγάλο debate των τριών βασικών υποψηφίων.

Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης αντιπαρατέθηκαν σε μια ζωντανή 2ωρη «μονομαχία» απέναντι από τους Μιχάλη Παυλίδη (Omega), Γιώργο Κασκάνη (Alpha), Νικήτα Κυριάκου (Αντ1) και Γιάννη Καρεκλά (Sigma). Οι αιχμηρές τοποθετήσεις και οι σπόντες έδιναν και έπαιρναν κυρίως μεταξύ Αβέρωφ Νεοφύτου και Χριστοδουλίδη.

Διαβάστε επίσης: Ένταση μεταξύ Αβέρωφ- Χριστοδουλίδη για το «ψέμα» και τη στήριξη Αναστασιάδη

Το backstage

Το SigmaLive

βρέθηκε από νωρίς στις εγκαταστάσεις του Omega (χώρος όπου θα διεξαχθούν και τα επόμενα debate) και κατέγραψε το παρασκήνιο, τα πηγαδάκια και τις αφίξεις των τριών υποψηφίων. Νωρίτερα από τους υποψηφίους βρίσκονταν στον χώρο οι εκπρόσωποι των επιτελείων. Παλιοί γνώριμοι, κάποιοι από τα φοιτητικά τους ακόμη χρόνια βρίσκονται μεν σε αντίπαλα στρατόπεδα, φροντίζουν όμως να διατηρούν φιλικές σχέσεις.

Οι δημοσιογράφοι ήταν επίσης έτοιμοι με τις ερωτήσεις ανα χείρας.

Πρώτος έφθασε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ο οποίος συνοδευόταν από μέλη του επιτελείου του αλλά και από την κόρη του. Χαμογελαστός, ο τέως διαπραγματευτής της Ε/κ πλευράς για το Κυπριακό και νυν ανεξάρτητος υποψήφιος φρόντισε να χαιρετίσει τους παρευρισκόμενους ενώ δεν παρέλειψε να αστειευτεί και με δημοσιογράφους τους οποίους προφανώς γνωρίζει από το προηγούμενό του μετερίζι.

Σειρά είχε ο Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος επίσης φρόντισε να καλησπερίσει όλους τους παρευρισκόμενους προτού μεταβεί στον χώρο των δηλώσεων. Μαζί του ήταν μέλη του επιτελείου του ενώ μετά τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους φρόντισε να κάνει μια γύρα και από τα υπόλοιπα πηγαδάκια που είχαν στηθεί στον χώρο.

Παλιός γνώριμος με αρκετούς δημοσιογράφους που ήταν μπροστά και πίσω από τις κάμερες χθες βράδυ, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία ζήτησε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί αφού όπως είπε αποτελεί την μοναδική του επιλογή. Ο κ. Νεοφύτου ξέκλεψε 2-3 λεπτά για να βγει έξω προκειμένου να ενημερωθεί από τους συνεργάτες του λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της τηλεμαχίας.

Τελευταίος με ένα γαλάζιο φάκελο στο χέρι έφθασε ο Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος χαιρέτισε και αυτός τους παρευρισκόμενους προτού κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Διαβάστε επίσης: Χ.Γεωργιάδης: Ο Αβέρωφ είναι πολιτικός όχι celebrity, δεν επενδύει στην εικόνα

Δεν παρέλειψε να κάνει και τον ποδοσφαιρικό σχολιασμό λέγοντας πως οι εν λόγω δηλώσεις αποτελούσαν ένα «pre game». Το όρθιο στήσιμο των τριών εντός του στούντιο σχολιάστηκε από τον Νίκο Χριστοδουλίδη αφού αστειευόμενος είπε πως στο επόμενο debate καλό θα ήταν να είναι όρθιοι οι δημοσιογράφοι αντί οι υποψήφιοι.

Την τιμητική του ειχε το τραπέζι με το εξαιρετικό catering
 

Κατά την διάρκεια της τηλεμαχίας τα μέλη των επιτελείων (με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι) κρατούσαν με την σειρά τους μανιωδώς σημειώσεις ενώ το βλέμμα ήταν επίσης στραμμένο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα σχόλια της κοινωνίας των πολιτών.

Υπήρξαν «θαραλέες φωνές» από ορισμένους που (εκτός επιτελείων) που έριξαν την ιδέα να αναζητηθεί κανάλι με ποδόσφαιρικό αγώνα καθώς σε ορισμέρνα σημεία ο ρυθμός της τηλεμαχίας έπεσε.    

Ακολουθούν κάποια σχόλια στο twitter  από επώνυμους και ανώνυμους λογαριασμόυς



 

Keywords
Τυχαία Θέματα