Καραγιάννης για επεισόδια: Ζουν στον κόσμο τους - Έτσι επεκτείνουν τα μέτρα

Στο Ράδιο Πρώτο φιλοξενήθηκε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείο Υγείας, δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος μίλησε για τα επεισόδια στη Λεμεσό, αλλά και για την πορεία του ιού στη χώρα μας.

Αρχικά ανέφερα ότι υπάρχει μια μερίδα του πληθυσμού η οποία δεν καταλαβαίνει την σοβαρότητα της κατάστασης. Πρόσθεσε ότι «ζουν στον κόσμους τους», δεν ενημερώνονται και δεν ξέρουν τα όσα διαδραματίζονται στις έξω χώρες. «Έχουν σπρώξει σε επέκταση των μέτρων για άλλες τρεις με τέσσερις βδομάδες».

Διευκρίνισε ότι ίσως το κύμα του ιού στην Ελλάδα

να ξεκίνησε μετά τις διαδηλώσεις και τις πορείες που έγιναν κατά της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν τέτοιους αριθμούς κρουσμάτων. «Οι κοινωνιολόγοι πρέπει να διεξάγουν έρευνα για την αντίδραση των νεαρών».

Στη συνέχεια ο κύριος Καραγιάννης μίλησε για τα εμβόλια, τονίζοντας ότι καταλαβαίνει την ανησυχία του κόσμου. «Η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ που κάποιος μπορεί να αναπτύξει φάρμακο και εμβόλιο σε σύντομο χρονικό διάστημα». Συμπλήρωσε ότι η κάθε εταιρία υποβάλει τον φάκελο για το εμβόλιο της οπού ελέγχεται διεξοδικά.

Χαρακτήρισε ως «βλακεία στο τετράγωνο» τα όσα λέγονται για την ενσωματώσει του MRNA στο DNA.

Παράλληλα, μίλησε και για το παράδειγμα της Σλοβακίας, εξηγώντας ότι είχε εφαρμόσει μέτρα από το καλοκαίρι, ενώ για την Αυστραλία τόνισε ότι είχαν πρόβλημα με αποτέλεσμα να εφαρμόσουν lockdown, ενώ τώρα βρίσκεται στους ανοιξιάτικους μήνες.

Όσον αφορά τα  επιπρόσθετα μέτρα της Κυβέρνησης, ανέφερε ότι η έξαρση της πανδημία είχε πάρει διαστάσεις που θα ήταν ανεξέλεγκτες. «Η Λεμεσός μέσα σε 14 ημέρες είχε 1250 κρούσματα».

Εξέφρασε την άποψη πως αν ο κόσμος υπακούσει τότε δεν υπάρξουν επιπρόσθετα μέτρα. «Η πλειονότητα του κόσμου εφαρμόζει τα μετρά αλλά υπάρχουν και οι επικίνδυνοι οι οποίοι δεν πιστεύουν και δεν εφαρμόζουν τα μέτρα».

Τέλος ανέφερε ότι υπάρχει σταθεροποίηση στον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων. «Δε θα κάνουμε Χριστούγεννα με το τρόπο που είμαστε συνηθισμένοι καθώς θα υπάρχουν κάποια μέτρα, αλλά θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο».

Διαβάστε ακόμη: 

Ξεκινά το δωρεάν τεστ για όλους τους κατοίκους Πάφου

Συνολικά 55 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς
 

Keywords
Τυχαία Θέματα