Μετανοείτε: Η γη είναι επίπεδη και… πάει για άνοδο! (pics, vids)

Οι θιασώτες της επίπεδης γης έχουν την ποδοσφαιρική τους έκφραση. Λέγεται Flat Earth F.C. παίζει στην Ισπανία και πάει καρφί για την άνοδο στην τρίτη Εθνική, πατώντας σε όλες τις συνωμοσιολογικές θεωρίες που υπάρχουν!

Ένα ματς. Έπαιξε μόνο ένα ματς. Μπήκε στο ημίχρονο θέση του Νταβίδ Μπαράλ σε μία αδιάφορη λευκή ισοπαλία της Χιχόν απέναντι στην Έρκουλες την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2010-11 και αυτό ήταν όλο. Δεν αγωνίστηκε ποτέ ξανά.

Δεν ήταν σαν όλους τους άλλους. Αρνούνταν πεισματικά να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό, όλες

οι οικονομικές συναλλαγές του με το κλαμπ ήταν χέρι με χέρι. Ήταν ο μόνος που αρνήθηκε το δωρεάν αυτοκίνητο που παρείχαν οι Αστουριάνοι σε κάθε παίκτη της πρώτης ομάδας, επικαλούμενους συνειδησιακούς λόγους.

Το καλοκαίρι του 2011 είπε… τέλος! Αρκετά. Βαρέθηκα. Σας σιχάθηκα όλους! «Από αυτά που έζησα από μέσα, κατάλαβα ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο λεφτά και διαφθορά. Είναι καπιταλισμός και ο καπιταλισμός έχει πεθάνει. Δεν θέλω να είμαι μέρος ενός συστήματος που βασίζεται σε κάποιους που βγάζουν χρήματα εις βάρος κόσμου που πεθαίνει στην Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ασία. Η συνείδηση μου δεν με αφήνει να συνεχίσω να κάνω κάτι τέτοιο».

Ο Τσάβι Πόβες, ένας ταλαντούχος πιτσιρικάς, ο οποίος περιπλανήθηκε στις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Ράγιο Βαγεκάνο, πριν βάλει τίτλους τέλους στην… καριέρα του μόλις σε ηλικία 23 ετών ξέρει να έλκει την δημοσιότητα σαν μαγνήτης.

Αφού περιπλανήθηκε σχεδόν τον κόσμο, βρήκε το λιμάνι του στην γενέτειρα του Ίκερ Κασίγιας, το Μόστολες, μία κωμόπολη 15 χιλιόμετρα νότια της Μαδρίτης. Έγινε πρόεδρος στην τοπική ομάδα και το περασμένο καλοκαίρι, αφού την ανέβασε στην Tercera Division (την τέταρτη κατηγορία) πήρε την μεγάλη απόφαση. Την μετονόμασε σε Flat Earth F.C! Οι απανταχού θιασώτες της ιδέας της επίπεδης γης σε όλο τον κόσμο είχαν βρει μια ομάδα να υποστηρίζουν.

«Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο, έχει την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως. Δημιουργώντας μία ομάδα που αφιερώνεται στην θεωρία της επίπεδης γης είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε μία διαρκή παρουσία στα Mέσα», ήταν τα ιδρυτικά λόγια του Πόβες, ο οποίος είναι κι αυτός ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν ότι η γη… δεν γυρίζει: «Η Flat Earth F.C. είναι η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα, οι οπαδοί της οποίας ενώνονται από το πιο σημαντικό πράγμα, που είναι μία κοινή ιδεολογία. Ήρθαμε για να ενώσουμε τις εκατομμύρια φωνές όσων πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη και όσων ψάχνουν απαντήσεις. Είναι η πρώτη ομάδα που ιδρύεται για ένα σκοπό, για μία ιδέα, χωρίς να έχει μία συγκεκριμένη τοποθεσία. Ένα νέο μοντέλο αποκέντρωσης στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Όλες οι επαγγελματικές ομάδες ανήκουν σε μία πόλη, σε μία χώρα. Η Flat Earth F.C. είναι μία ιδέα. Ανήκει σε όλο τον πλανήτη».

We are against the Fascist New World Order. are you?

Flat Earth F.C. pic.twitter.com/EnMr06elfs

— Flat earth f.c. (@FlatEarth_FC) November 9, 2020

Το έμβλημα του συλλόγου δεν θα μπορούσε παρά να είναι… μία απεικόνιση της επίπεδης γης (ένα logo που θυμίζει πολύ αυτό των Ηνωμένων Εθνών) με τους δύο πόλους της να βρίσκονται παράλληλα και η μασκότ της είναι ένας αστροναύτης, ο οποίος με μία ολόσωμη ασημί στολή και μία κάσκα δίνει ρεσιτάλ σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι που διεξάγεται στο 1000 θέσεων Castroserna της Μαδρίτης, που αποτελεί την νέα έδρα του συλλόγου, ο οποίος (ας πούμε) πως… εκδιώχθηκε από το Μόστολες.

Η Flat Earth F.C. δεν είναι μόνο ένα αθλητικό κίνημα που υποστηρίζει πως η γη είναι επίπεδη. Δηλώνει αντίθετη στην νέα τάξη πραγμάτων, στην παγκοσμιοποίηση, στο καπιταλιστικό σύστημα, είναι αρνητές του κορωνοϊού και φυσικά του εμβολίου που έρχεται. Όπως δηλώνουν στην ιδρυτική τους διακήρυξη είναι «η πρώτη ομάδα που θέλει να κάνει τους οπαδούς της να σκέφτονται και να αμφισβητούν κάθε τι που θέλουν να τους επιβάλλουν οι άλλοι».

Υποστηρίζουν ότι είναι είναι το πρώτο πραγματικό «Mès que un club», αμφισβητώντας ανοιχτά το διάσημο μότο της Μπαρτσελόνα και δηλώνουν με κάθε τρόπο ότι έρχονται για να ταράξουν τα νερά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Μετά από 5 αγωνιστικές, η Flat Earth F.C. βρίσκεται μόνη στην κορυφή του 7ου γκρουπ της Tercera Division και πάει καρφί για άνοδο στην Segunda B’ (τρίτη κατηγορία), κάνοντας πράξη ένα από τα πολλά σλόγκαν του συλόγου: το πιο δύσκολο είναι να φανταστείς την πραγματικότητα…

Keywords
Τυχαία Θέματα