Καραγιάννης: Δεν είχε τεθεί ημερομηνία για άνοιγμα σχολείων στις συναντήσεις

Αναφορικά με σχόλια περί διαφωνίας των ειδικών γύρω από την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, μίλησε ο Καθηγητής Μικροβιολογίας-Μοριακής Ιολογίας Πέτρος Καραγιάννης, στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο». 

Όπως ανέφερε, το άνοιγμα των σχολείων προοριζόταν για το δεύτερο μισό του Μάη και αυτό θα αποφασιζόταν με βάση την επιδημιολογική εικόνα τη δεδομένη στιγμή. 

Φαίνεται

ότι το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργικό αποφάσισαν το άνοιγμα των σχολείων στις 21 του μήνα, ωστόσο αυτό δεν είχε προσδιοριστεί στις συναντήσεις που είχαμε στο Προεδρικό. 

Όλοι έχουμε προβληματισμούς, ωστόσο το ζητούμενο είναι η επιδημιολογική εικόνα να είναι τέτοια που να μπορούν να ανοίξουν, είπε. 

Θα πρέπει να δούμε μέχρι την επόμενη εβδομάδα εάν υπήρξε διασπορά του ιού με την επαναλειτουργία επιχειρήσεων και εργοταξίων, σημείωσε. 

Τότε θα έχουμε πιο σαφή εικόνα, πρόσθεσε, θα ήταν εγκληματικό να ανοίξουν αν δούμε αύξηση κρουσμάτων, τόνισε. 

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως πρέπει με προσοχή και συλλογικότητα να παρακολουθείται η κατάσταση. 

Όσον αφορά για το εάν τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό σε ενήλικες, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως με τις εμπειρίες που υπάρχουν, τα παιδιά δεν νοσούν βαριά και δεν μεταδίδουν τόσο εύκολα. 

Δεν με ανησυχεί η μετάδοση εντός των σχολείων αλλά στο σπίτι εάν υπάρχουν ειδικά άτομα από ευάλωτες ομάδες. 

Σχετικά με το πότε ο ιός θα φύγει από την Κύπρο, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως αυτό δεν μπορεί να προβλεφθεί, ενώ στο ερώτημα κατά πόσον οι υψηλές θερμοκρασίες θα βοηθήσουν, έφερε ως παράδειγμα την Αίγυπτο που ακόμη και σε τέτοιες συνθήκες υπάρχουν αυξανόμενα κρούσματα. 

Διαβάστε επίσης 

Σύσκεψη στο Υπ. Υγείας για το Πρωτόκολλο Υγιεινής στα σχολεία

Αλαλούμ με το άνοιγμα των νηπιαγωγείων – «Δεν έχουμε δικό μας Πρωτόκολλο»

ΚΕ: Δημιουργήθηκε «παρεξήγηση» με τον οδικό χάρτη για άνοιγμα σχολείων (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα