Καουρής: Ο ΠτΔ να συνεχίσει τις προσπάθειες για λύση

Ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Λύσης, Ανδρέας Καουρής προέτρεψε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, ζητώντας ταυτόχρονα ενότητα για αντιμετώπιση των κινδύνων στο σκλαβωμένο νησί.

«Είναι μέγιστη η ευθύνη σας και ύψιστη η αποστολή σας. Συνεχίστε τις προσπάθειες, μην σταματάτε. Γιατί είμαστε εμείς που ζούμε καθημερινά την κατοχή και την μπότα του κατακτητή. Είμαστε εμείς οι πρόσφυγες που ζούμε καθημερινά και αναπνέουμε την προσφυγιά και τον ξεριζωμό», ανέφερε ο κ. Καουρής απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

κατά στον Εσπερινό της εκδήλωσης «Ημέρας Μνήμης Λύσης» στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδόμου στη Δρομολαξιά.

Όπως είπε, οφείλουμε όλοι μαζί, ανεξάρτητα από κομματικές και ιδεολογικές διαφορές να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να αντλήσουμε αντοχές και δυνάμεις από τα δίκαια και τα δικαιώματά μας, από τις ίδιες τις καταβολές μας και τα αποθέματα της ιστορίας μας, να ακουμπήσει ο ένας πάνω στους ώμους του άλλου, να ακούσουμε και να σεβαστούμε τη φωνή της συνείδηση μας και της πατρίδας, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αισιοδοξούμε και να αντιμετωπίσουμε τους άμεσους και νέους και μεγαλύτερους κινδύνους που ελλοχεύουν στο ματωμένο ήδη , διχοτομημένο, σκλαβωμένο σήμερα νησί μας».

Είπε παράλληλα πως το Δημοτικό Συμβούλιο Λύσης ομόφωνα αποφάσισε να απονέμει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη το αντίγραφο της Παναγίας μας, της Λύσης, που φιλοτέχνησε η Λυσιώτισσα Χριστίνα Γιάγκου, για να σας προσέχει και να σας προστατεύει από τους Κύκλωπες και τους Λαιστρυγόνες και να σας δυναμώνει στο δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα σας για το καλό της πατρίδας μας.

«Κρατάτε καλά το τιμόνι, κύριε Πρόεδρε. Στο καράβι μπάζουν νερά. Οι ανεμοθύελλες, οι τρικυμίες και οι καταιγίδες κτυπούν αλύπητα το κατάρτι. Κρατάτε καλά», κατέληξε απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα