Κάμινγκς: Επίκεινται ενοχοποιητικές φωτογραφίες του Τζόνσον από κορωνοπάρτι

Υπό πίεση για το ‘partygate’, δηλαδή τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια εν μέσω lockdown λόγω πανδημίας, συνεχίζει να βρίσκεται ο Μπόρις Τζόνσον, παρά την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας η οποία κατέληξε σε επιβολή μόνο ενός προστίμου στον ίδιο.

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς, πρώην ανώτερος σύμβουλος του Βρετανού Πρωθυπουργού και πλέον σφοδρός επικριτής του, ισχυρίστηκε σήμερα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι αναμένει εντός των επόμενων 48 ωρών να κυκλοφορήσουν φωτογραφίες

του κ. Τζόνσον από τη συμμετοχή του σε τέτοια πάρτι.

«Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος δει ορισμένες από αυτές τις φωτογραφίες δε θα μπορέσει παρά να συμπεράνει πως ο Πρωθυπουργός προφανώς είπε ψέματα στη Βουλή των Κοινοτήτων και πιθανώς στους μπάτσους, καθώς και ότι δεν υπάρχει λογική εξήγηση για το πώς άλλοι έλαβαν πρόστιμο για την τάδε εκδήλωση ενώ εκείνος όχι», έγραψε ο κ. Κάμινγκς.

Ο ισχυρισμός του είναι πως η αστυνομία δεν επέβαλε περισσότερα πρόστιμα στον Πρωθυπουργό ως όφειλε, διότι αγνόησε ορισμένες κρίσιμες γραμμές έρευνας για το partygate. Υποστηρίζει δε πως αυτό έχει εξοργίσει χαμηλόβαθμους αξιωματούχους της Ντάουνινγκ Στριτ που έλαβαν πρόστιμο για την παρουσία τους σε συναθροίσεις για τις οποίες οι προϊστάμενοί τους στο πρωθυπουργικό γραφείο τούς είχαν διαβεβαιώσει πως δεν συνιστούσαν παραβίαση των κανόνων του lockdown.

Ο κ. Κάμινγκς υποστηρίζει επίσης ότι πέρα από το μίνι πάρτι-έκπληξη για τα γενέθλια του Μπόρις Τζόνσον τον Ιούνιο του 2020, για το οποίο επιβλήθηκε στον Πρωθυπουργό το μοναδικό πρόστιμο, την ίδια ημέρα διοργανώθηκε και άλλο πάρτι «από το (πρωθυπουργικό) διαμέρισμα» στο Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Δεν έχει καλυφθεί ακόμα από τα ΜΜΕ νομίζω… Σίγουρα αυτό θα πρέπει να ερευνηθεί; Όχι! Η αστυνομία απλά το αγνόησε!», έγραψε ο κ. Κάμινγκς.

Ο Μπόρις Τζόνσον τελεί υπό πρόσθετη πίεση μετά από την αποκάλυψη ότι συναντήθηκε ιδιωτικά με τη Σου Γκρέι, την ανώτερη κρατική αξιωματούχο που έχει συντάξει πόρισμα για το partygate.

Το πόρισμα θα δημοσιευθεί εντός ημερών και πιστεύεται ότι είναι άκρως επικριτικό για τον Πρωθυπουργό. Σήμερα εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ παραδέχθηκε ότι η συνάντηση ήταν πρωτοβουλία «αξιωματούχων του Νούμερου 10», αν και όχι του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Η αντιπολίτευση καταλογίζει στον κ. Τζόνσον προσπάθεια επηρεασμού αυτής της ανεξάρτητης έκθεσης, αλλά η κυβέρνηση επέμεινε ότι τα πρακτικά της συνάντησης δε θα δημοσιοποιηθούν.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάμινγκς, Επίκεινται, Τζόνσον,kamingks, epikeintai, tzonson