Κάλυψη επί 24ωρου βάσεως σε καρκινοπαθείς δίνει η ΠΑΣΥΚΑΦ

“Πλέον οι ασθενείς με καρκίνο, αρχικά στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού και ευελπιστούμε σύντομα και στις υπόλοιπες επαρχίες, θα έχουν την ασφάλεια της 24ώρης κάλυψης στο σπίτι”, δήλωσε η Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) Άννα Αχιλλεούδη.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι την περίοδο 1/1/2015 – 31/12/2015 η ομάδα της κατ’ οίκον Νοσηλευτικής Φροντίδας με 23 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες παγκύπρια, πρόσφερε τις υπηρεσίες της σε 2.318 ασθενείς μέσα από 29.288 επισκέψεις.

Στην 28η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε και συμπίπτει με την επέτειο για τα 30 χρόνια

λειτουργίας του η κ. Αχιλλεούδη δήλωσε ότι ο Σύνδεσμο θα συνεχίσει να λειτουργεί με στόχο την ποιότητα στην αντιμετώπιση για όλους τους ασθενείς με καρκίνο.

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ, είπε, έχει δουλέψει μεθοδικά και συνεχίζει σε διάφορους τομείς και ειδικά στο κεφάλαιο της πρόληψης, της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, της κατ’ οίκον ανακουφιστικής φροντίδας. “Πιστεύουμε ότι έχουμε καταφέρει αρκετά αλλά σίγουρα δεν εφησυχάζουμε και προσπαθούμε χρόνο με το χρόνο να προσθέτουμε κάτι παραπάνω”.

Μίλησε για πολύ δημιουργική και αποτελεσματική χρονιά για τον ΠΑΣΥΚΑΦ το 2015 σημειώνοντας ότι πέτυχαν έναν διαχρονικό στόχο, την εικοσιτετράωρη υπηρεσία της κατ’ οίκον ανακουφιστικής / νοσηλευτικής φροντίδας.

Στην Ψυχοκοινωνική Υπηρεσία, πρόσθεσε, το 2015 οι 4 κοινωνικοί λειτουργοί, βοήθησαν 957 ασθενείς και συγγενείς μέσα από 1.976 συναντήσεις, ενώ οι 8 ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές στήριξαν 1.183 ασθενείς και συγγενείς τους μέσα από 5.803 συναντήσεις. Επίσης, οι Συνεργάτες της Υπηρεσίας Φυσικοθεραπείας και Λεμφοιδήματος πρόσφεραν θεραπείες σε 645 ασθενείς Παγκύπρια μέσα από 2.800 συναντήσεις ενώ η υπηρεσία δωρεάν μεταφοράς ασθενών με 3 οδηγούς, εξυπηρέτησε πέραν των 720 ασθενών μεταφέροντάς τους καθημερινά στα ογκολογικά κέντρα για τις θεραπείες τους.

Για τα προγράμματα και τις δράσεις του Συνδέσμου, η κ. Αχιλλεούδη ανέφερε ότι οργάνωσαν νέες εκστρατείες για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση, δημιούργησαν καινούργιες δράσεις με στόχο την επιπλέον οικονομική ενίσχυση του συνδέσμου, ενδυνάμωσαν το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και πέτυχαν τον στόχο, που ήταν η εφαρμογή πληθυσμιακού προγράμματος εμβολιασμών για κορίτσια 12 ετών με εξαγγελία από το Υπουργείο Υγείας.

Ανέφερε επίσης ότι αύξησαν τον προϋπολογισμό των εξόδων του Συνδέσμου επενδύοντας στις υπηρεσίες και τα προγράμματά τους, ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρότυπο “SIR 2014” (Sound Industrial Relations), όπως και την αναβάθμιση του λογισμικού προγράμματος ΔΙΤΗΣ που είναι το πρόγραμμα διαχείρισης ασθενών και υπηρεσιών του ΠΑΣΥΚΑΦ και ευελπιστούν στην πλήρη ανάπτυξη του μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2016

Συνεχίζουμε με την ίδια δύναμη και διάθεση ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας, ανέφερε η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ εκτιμώντας ότι σύντομα θα τροχοδρομηθούν λύσεις για διαχρονικά προβλήματα, όπως η δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού / Ογκολογικού Κέντρου στη Λεμεσό και το πρώτο Κέντρο Αποκατάστασης του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Ευχαρίστησε τέλος τους εθελοντές, φίλους, υποστηρικτές, το προσωπικό και το Υπουργείο Υγείας για την στήριξη και τη συνεργασία τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα