Απώλειες για τους υποστηρικτές Βrexit καταγράφει δημοσκόπηση

Το ποσοστό των Σκωτσέζων ψηφοφόρων, που τάσσονται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, παραμένει υψηλότερο σε σύγκριση με εκείνο των υπερμάχων του Brexit, ωστόσο καταγράφει σημαντικές απώλειες σε σύγκριση με 6 εβδομάδες πριν, καταδεικνύει μια δημοσκόπηση

που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήγαγε το ινστιτούτο Ipsos MORI για λογαριασμό του STV, εκ των 1.000 ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 6ης και 12ης Ιουνίου, το 53% τασσόταν υπέρ της παραμονής και το 32% υποστήριζε την αποχώρηση της Βρετανίας ενώ το 15% των ερωτηθέντων δηλωνε αναποφάσιστο, σε σύγκριση με το 66% υπέρ της παραμονής και το 29% υπέρ της εξόδου αντίστοιχα πριν από έξι εβδομάδες.

Μεταξύ εκείνων που είναι πολύ πιθανόν να ψηφίσουν, οι υποστηρικτές της παραμονής καταγράφουν προβάδισμα της τάξης του 25%, στο 58%.

«Ήταν εμφανές βάσει των δημοσκοπήσεων εδώ και πολύ καιρό ότι οι Σκωτσέζοι είναι περισσότερο πιθανό να στηρίξουν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ σε σύγκριση με τους ψηφοφόρους από άλλες περιφέρειες της Βρετανίας, ειδικά στην Αγγλία» δήλωσε ο διευθυντής του IPSOS MORI της Σκωτίας Μαρκ Ντιφέι.

Οι Σκωτσέζοι ψήφισαν με ποσοστό 55% έναντι 44% κατά της ανεξαρτησίας τον Σεπτέμβριο του 2014, ωστόσο η εθνικιστική κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να διεξαγάγει μια νέα ψηφοφορία, εάν η Σκωτία υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την ΕΕ λόγω της απόφασης του συνόλου των ψηφοφόρων της χώρας.

Η Σκωτία έχει 3,9 εκατομμύρια εγγεγραμμένους ψηφοφόρους εκ των 44,7 εκατομμυρίων πολιτών που ζουν στις τέσσερις περιφέρειες της Βρετανίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα