ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Με δεύτερη νίκη 1-0, η ομάδα του Κριστίανσεν έκλεισε θέση στην κληρωτίδα της προημιτελικής φάσηςΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 0ΑΕΚ 1(90΄ Μπόλιεβιτς)Η ΑΕΚ είχε για ασπίδα τη νίκη 1-0 του πρώτου αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα, το οποίο αποδείχθηκε αρκετό, για να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά. Η ομάδα του Κριστίανσεν διαφύλαξε ως κόρην οφθαλμού το προβάδισμα που είχε, και μάλιστα πήρε την πρόκριση με δεύτερη νίκη,

με το ίδιο σκορ, καθώς ο Μπόλιεβιτς, με τέρμα στις καθυστερήσεις του αγώνα, σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο την επιτυχία της ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ που συνεχίζει ακάθεκτη και στο κύπελλο, συνεχίζοντας απ’ εκεί που έμεινε στον αγώνα πρωταθλήματος.Η Νέα Σαλαμίνα πάλεψε με νύχια και με δόντια για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, είχε ευκαιρίες, αλλά από τη στιγμή που δεν σκόραρε, μάταια, γνώρισε τον αποκλεισμό. Στροφή στο πρωτάθλημα πλέον για τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ υποδέχεται την Αγία Νάπα και είναι το φαβορί, ενώ η Νέα Σαλαμίνα πάει στο Τσίρειο για να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα, έχοντας σαφώς υψηλότερο εμπόδιο.Καλύτεροι οι γηπεδούχοιΠολύ καλός ήταν ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν για διαφορετικούς λόγους το γκολ. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να μπουν δυνατά και στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν πιο απαιτητικοί και πιο δραστήριοι. Η πρώτη μεγάλη για την ομάδα του Νίκου Παναγιώτου δεν άργησε να έρθει, αφού στο 9ο λεπτό από ένα λάθος του Ηλία Χαραλάμπους στην άμυνα επωφελήθηκε ο Βιλέλα, ο οποίος πλάσαρε το Νέγκρι, αλλά ο Βραζιλιάνος πορτιέρο έκανε την επέμβαση και διατήρησε το μηδέν.

Η Νέα Σαλαμίνα επιβλήθηκε στο πρώτο 20λεπτο και έψαχνε το γκολ, αλλά ούτε η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεόν στο 15΄ είχε αποτέλεσμα, καθώς η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Σταδιακά η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιγνίδι, κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν έφτανε με ευκολία στην περιοχή του Στράους. Η Νέα Σαλαμίνα, αν και έριξε κάπως ρυθμούς, έχασε κλασική ευκαιρία στο 30΄, όταν Λεόν και Βιλέλα έπαιξαν το «1-2», αλλά το πλασέ του τελευταίου πέρασε μόλις έξω. Η ΑΕΚ απάντησε στο επόμενο λεπτό στη μοναδική της κλασική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Μοντέιρο με πάσα-τρύπα έβγαλε τον Κολαούτι φάτσα με τον Στράους, αλλά νικήθηκε από τον Λιθουανό τερματοφύλακα.Πίεσε η Σαλαμίνα, σκόραρε η ΑΕΚΕντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του αγώνα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς ο ρυθμός δεν ήταν καλός, τα λάθη ήταν αρκετά και έπρεπε να περάσουν 20 λεπτά για να δούμε αξιόλογη φάση. Και αυτή ήταν για τη Νέα Σαλαμίνα, όταν ο Λεόν έκανε ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Νέγκρι με δύσκολη επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Οι ερυθρόλευκοι από εκείνο το σημείο ανέβασαν στροφές, έγιναν πιο επιθετικοί και έψαξαν το γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα. Θα μπορούσε να το πετύχει στο 72΄ ο Ενρίκε, όταν βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και πέρασε έξω. Έξι λεπτά αργότερα από εκτέλεση κόρνερ του Λεόν δημιουργήθηκε μελέ στην περιοχή της ΑΕΚ, η μπάλα στρώθηκε στον Εζέ, ο οποίος από το ύψος της περιοχής ήταν άστοχος.

Όσο ο χρόνος κυλούσε δούλευε υπέρ των φιλοξενουμένων, που από την πλευρά τους είχαν μια καλή στιγμή στο 70΄, με τον Κάντε. Η ομάδα του Κριστίανσεν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο έδωσε χώρο στη Νέα Σαλαμίνα και αμύνθηκε σωστά, διαφυλάσσοντας το προβάδισμα που είχε από το πρώτο ματς. Τα πράγματα για την ομάδα του Νίκου Παναγιώτου δυσκόλεψαν περισσότερο, όταν στο 82ο λεπτό ο Ντιέγο Λεόν είδε απευθείας την κόκκινη κάρτα του Τράττου για αντιαθλητικό μαρκάρισμα πάνω στον Ορτίθ.

Στα τελευταία λεπτά η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε με κάθε τρόπο να μεταφέρει το σκηνικό στην αντίπαλη περιοχή, και βγήκε μαζικά στην επίθεση. Δύο λεπτά πριν από το τέλος ο Τσιντί έχασε σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει, ενώ στο 91΄ η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα των «ερυθρολεύκων» και με υποδειγματική αντεπίθεση ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Μπόλγεβιτς.Κίτρινες: Βιλέλα, Αουρέλιο, Μοντέιρο / Κολαούτι, Νέγκρι, ΧαραλάμπουςΚόκκινες: ΛεόνΝέα Σαλαμίνα: Στράους, Γκράιμς, Λεάντρο, Μοντέιρο, Μιντίκκης (77' Πεδρίτο), Λαμπρόπουλος (54' Μπάμπα), Αουρέλιο, Λεόν, Βιλέλα (84' Τσιντί), Εζέ, ΕνρίκεΑΕΚ: Νέγκρι, Ορτίθ, Καταλά, Μουρίγιο, Χαραλάμπους, Σκοπελίτης, Λαρένα, Μπόλιεβιτς, Εγγλέζου (61' Βάντερ), Μοντέιρο (78' Τομάς), Κολαούτι (67' Κάντε)

Keywords
Τυχαία Θέματα