«Καλόπιστο σφάλμα» πίσω από τους λαχνούς για χρυσό μενταγιόν Αγ.Χριστοφόρου

Σε καλόπιστο σφάλμα αποδίδει η Μητρόπολη Κωνσταντίας για τη μη έκδοση άδειας για τους λαχνούς που κλήρωνε για την οικονομική ενίσχυση της παράνομης Μονής που κτίζεται στο Κάβο Γκρέκο.

Ειδικότερα, πηγές από τη Μητρόπολη ανέφεραν στο SigmaLive ότι «από καλόπιστο σφάλμα και άγνοια μας νομίζαμε δεν χρειαζόταν να βγάλουμε κάποια άδεια. Θεωρήσαμε ότι επειδή ήταν κλήρωση, όπως ακριβώς συμβαίνει γενικότερα με τις κληρώσεις στα σχολεία,

σε καταστήματα κτλ ότι δεν χρειάζεται κάποια άδεια. Και επίσης επειδή θα γινόταν στο προαύλιο του Ναού χωρίς να βγούμε προς τον κόσμο πάλι θεωρούσαμε ότι δεν χρειάζεται κάποια άδεια».

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι «ως Εκκλησία στις περιπτώσεις που γνωρίζαμε ότι υπήρχε υποχρέωση να πάρουμε κάποια άδεια ότι απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες αρχές και πήραμε άδεια».

Αναφέρει ως παράδειγμα τον έρανο που έκαναν  μέσω του σωματείου ΙΗΑ πριν λίγο καιρό για την υποστήριξη του Ιεραποστολικού έργου και της κλινικής που έχτισαν και λειτουργούν στη Μαδαγασκάρη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, απέστειλε επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με αφορμή τα όσα συμβαίνουν με την παράνομη ανέγερση οικοδομής από την Μητρόπολη Κωνσταντίας στην περιοχή προστασίας της Φύσης, στο Κάβο Γκρέκο, ζητώντας την κατεδάφισή της.

Επίσης, σε ανάρτηση στο Facebook, έψεξε το γεγονός ότι κληρώνουν λαχνό για να μαζέψουν χρήματα για την παράνομη εκκλησία. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «δεν έχετε το Θεό σας εκεί στη Μητρόπολη Κωνσταντίας. Και λαχειοφόρος αγορά για το παράνομο κτίσμα. Υπάρχει άδεια για αυτό το λαχείο; (δεν φαίνεται πουθενά) Τι λέει η Επαρχιακή Διοίκηση; Οι λογαριασμοί στις δύο εμπορικές τράπεζες σε ποιον ανήκουν; Ίσως σε κάποιον θρονικο Επίτροπο παλιν; Το χρυσό μενταγιόν είναι και θαυματουργό;».

Σημειώνεται ότι αυθαίρετες χωματουργικές επεμβάσεις και παράνομες κατασκευαστικές εργασίες για ανέγερση μονής, χωρίς τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές εγκρίσεις και πολεοδομικές άδειες, πραγματοποιούνταν στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο και συγκεκριμένα σε τεμάχιο εκκλησιαστικής γης, το οποίο ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου.

Οι επεμβάσεις διενεργήθηκαν χωρίς τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές εγκρίσεις και οικοδομικές άδειες. Να σημειωθεί ότι το έργο εμπίπτει εξ ολοκλήρου εντός των προστατευόμενων περιοχών του δικτύου Natura 2000 της Ειδικής Ζώνης Διατήρησης (ΕΖΔ) και της Ζώνης Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) Κάβο Γκρέκο. Η Υπηρεσία Θήρας πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη και προχώρησε στην επιβολή εξώδικου ύψους €2.000 λόγω της υποβάθμισης βιοτόπου και όχλησης της άγριας πανίδας.

Διαβάστε επίσης: Κληρώνουν χρυσό μενταγιόν για το παράνομο μοναστήρι στο Κάβο Γκρέκο (pics)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καλόπιστο, Αγ Χριστοφόρου,kalopisto, ag christoforou