Καλοκαιρινή καμπάνια Ισπανίας: «Το σώμα κάθε γυναίκας είναι σώμα παραλίας»

Η ισπανική κυβέρνηση ξεκίνησε μια εκστρατεία για το body positive με στόχο να ενθαρρύνει τις γυναίκες που ανησυχούν για την εμφάνισή τους να πάνε στην παραλία.

Σύμφωνα με το Sky News, το υπουργείο Ισότητας της χώρας ξεκίνησε τη σταυροφορία, η οποία έχει το σύνθημα: "Το καλοκαίρι είναι και δικό μας!"

Το πνευματικό τέκνο του Ισπανικού Ινστιτούτου Γυναικών, οι προωθητικές φωτογραφίες παρουσιάζουν πέντε διαφορετικές γυναίκες με διαφορετικό

σωματότυπο, συμπεριλαμβανομένης μιας τόπλες γυναίκας μετά από μαστεκτομή.

Η Ιρένα Μοντέρο, υπουργός στο τμήμα ισότητας, είπε: «Όλα τα σώματα είναι έγκυρα και έχουμε το δικαίωμα να απολαμβάνουμε τη ζωή όπως είμαστε, χωρίς ενοχές ή ντροπή.

«Το καλοκαίρι είναι για όλους!»

Η καμπάνια είχε στόχο να απομακρυνθεί από τις παραδοσιακές καλοκαιρινές εικόνες που έτειναν να απεικονίζουν γυναίκες με τα λεγόμενα «τέλεια» σώματα.

Η επικεφαλής του Γυναικείου Ινστιτούτου Αντωνία Μορίλας είπε ότι οι μη ρεαλιστικές σωματικές προσδοκίες όχι μόνο επηρέασαν την αυτοεκτίμηση των γυναικών, αλλά και τους αρνήθηκαν τα δικαιώματά τους.

Υποστηρίζοντας το κίνημα, έγραψε στο Twitter: "Διαφορετικά σώματα, απαλλαγμένα από έμφυλα στερεότυπα, που καταλαμβάνουν όλους τους χώρους. Το καλοκαίρι ανήκει επίσης σε εμάς. Ελεύθερα, ίσα και διαφορετικά".

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καλοκαιρινή, Ισπανίας,kalokairini, ispanias