Η πλουσιότερη γυναίκα της Ασίας χάνει τη μισή περιουσία της στη κρίση ακινήτων

Η πλουσιότερη γυναίκα στην Ασία έχασε πάνω από τη μισή της περιουσία μέσα σε ένα χρόνο καθώς ο τομέας ακινήτων της Κίνας ταρακουνήθηκε από έλλειψη ρευστού, σύμφωνα με μία λίστα με τους δισεκατομμυριούχους που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Η Yang Huiyan, που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών στον κολοσσό ακινήτων Country Garden, είδε την καθαρή της αξία να καταρρακώνεται πάνω από 52%, σε $11,3 δισ. από $23,7 δισ. πριν ένα χρόνο, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η περιουσία της Yang δέχθηκε ένα μεγάλο

χτύπημα την Τετάρτη, όταν η αξία των μετοχών της εταιρείας Country Garden έπεσε πάνω από 15%, αφού ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει νέες μετοχές για να συγκεντρώσει ρευστό.

Η Yang κληρονόμησε την περιουσία της μετά που ο πατέρας της, ιδρυτής της Country Garden Yang Guogjiang, της μετέφερε τις μετοχές του το 2005, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Έγινε η πλουσιότερη γυναίκα στην Ασία δύο χρόνια αφού η εταιρεία μπήκε στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Τώρα όμως μετά βίας διατηρεί τον τίτλο, με την επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο των χημικών ινών, Fan Hongwei, να έρχεται δεύτερη, με καθαρή περιουσία 11,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Πέμπτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ασίας,asias