Καλίν για F-16: Μέχρι τέλος του χρόνου πιθανόν να υπάρχει απόφαση

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, εξέφρασε αισιοδοξία όσον αφορά το φλέγον για την Τουρκία ζήτημα της αγοράς μαχητικών F-16, λέγοντας ότι θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις, ενώ υπογράμμισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι τα F-35 μπαίνουν στην άκρη.

«Έχουμε φτάσει σε ένα καλύτερο σημείο. Στις 8 Νοεμβρίου διεξάγονται ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ. Η διαδικασία

θα επιταχυνθεί πιθανότατα προς το τέλος Νοεμβρίου. Η τάση μέχρι στιγμής είναι προς μια καλή κατεύθυνση. Μιλήσαμε γι' αυτό με τον Σάλιβαν χθες. Αφού ολοκληρωθούν οι ενδιάμεσες εκλογές, δεν μένουν πολλά μετά την ολοκλήρωση της τελικής διαδικασίας στο Κογκρέσο. Θα επιστρέψει στην κυβέρνηση και μετά από αυτό, αυτή η διαδικασία θα επιταχυνθεί. Η αγορά και ο εκσυγχρονισμός των F-16 είναι φυσικά σημαντική για τις ανάγκες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεών μας, της αεροπορίας μας. Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να υπενθυμίζουμε την αδικία και το παράνομο αυτών των κυρώσεων CAATSA και τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35.

Μια θετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη όσον αφορά το F-16. Πιστεύω ότι πολύ πιθανό να μετατραπεί σε συγκεκριμένη απόφαση πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους».

Διαβάστε ακόμη: Καλίν: Ο εξοπλισμός των νησιών δεν θα μείνει αναπάντητος

Keywords
Τυχαία Θέματα