Χριστοδουλίδης: Οι δυνάμεις που τον στηρίζουν και οι ξεκάθαρες απαντήσεις

Τα θέματα της καθημερινότητας είναι εκείνα που ενδιαφέρουν περισσότερο τους πολίτες και εκεί είναι που αναμένουν να δουν συγκεκριμένες πολιτικές, ανέφερε ο υποψήφιος για την Προεδρία, Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι».


Επηρεάζουν οριζόντια όλες τις ομάδες του πληθυσμού, ωστόσο πρέπει να κινηθούμε πιο στοχευμένα, καθώς υπάρχουν συμπατριώτες μας που επηρεάζονται περισσότερο, όπως οι ευάλωτες ομάδες και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, άρα θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτές

τις ομάδες, σημείωσε.

Όσον αφορά το θέμα της ενέργειας, είπε πως το Φυσικό Αέριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μεταβατικό στάδιο, ενώ μιλώντας για τον EastMed, σημείωσε πως συμφωνεί με την ανάγκη αξιοποίησης των ενεργειακών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου ενώ κληθείς να σχολιάσει εάν αξίζει να επενδύσουμε στο συγκεκριμένο έργο, είπε πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί η πιο γρήγορη οδός που κατά την άποψή του πως η πιο πρόσφορη επιλογή είναι αυτή της Αιγύπτου καθώς υπάρχουν ήδη δύο τερματικά εκεί και μπορεί πιο γρήγορα να τύχει αξιοποίησης.

Κληθείς να σχολιάσει πώς θα διαχειριστεί τις αντικρουόμενες δυνάμεις που τον στηρίζουν, είπε πως όπως συνομίλησε με τον κόσμο, συνομίλησε και με τα κόμματα παρουσιάζοντας το ιδεολογικό του πλαίσιο και πως προσεγγίζει τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν και στην βάση της δικής του παρουσίασης, όπως είπε, τα κόμματα τον στήριξαν, του έδωσαν κάποιες εισηγήσεις με κάποιες από αυτές να είναι στο πρόγραμμά του και κάποιες άλλες όχι, αφού έτυχαν αξιολόγησης, πρόσθεσε, συμπεριλήφθηκαν κάποιες από αυτές ενώ άλλες με τις οποίες δεν συμφωνούσε, δεν συμπεριλήφθηκαν.

Περαιτέρω, έφερε ως παράδειγμα την Ευρωπαϊκή Ένωση όπου 27 κράτη μέλη πηγαίνουν στις Βρυξέλλες με τις δικές τους θέσεις και μέσα από τον διάλογο καταλήγουν σε αποφάσεις προς όφελος του πολίτη. Αυτό είναι το ζητούμενο, είπε. Όταν υπάρχει η θέληση για να καταλήξουμε σε πολιτικές οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του Κυπριακού λαού, θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε παρατήρηση ότι δέχεται επικρίσεις πως δεν απαντάει συγκεκριμένα σε ερωτήσεις που του γίνονται, είπε ότι «η απάντηση εξαρτάται από τον αποδέκτη. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν ικανοποιείται κάποιος, ότι [και] κάποιος άλλος δεν είναι ικανοποιημένος. Συνειδητά επιλέγω να επικεντρώνομαι στα θέματα ουσίας. Οι θέσεις μου είναι ξεκάθαρες όσον αφορά τα μεγάλα θέματα».

Δείτε όλα όσα ανέφερε στο βίντεο που ακολουθεί

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χριστοδουλίδης,christodoulidis