Κάλεσμα ΣΕΚ προς τους Τ/κ για ειλικρινή συνεργασία για λύση

Μετά και το νέο αδιέξοδο στις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού, η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και ιδιαίτερα δύσκολη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΣΕΚ και προσθέτει ότι η Κύπρος και οι άνθρωποι της (Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες και Λατίνοι), βίωσαν ακόμα μια αποτυχημένη προσπάθεια ειρηνικής διευθέτησης του προβλήματος.

«Η αποτυχία, βέβαια, συνίσταται στην τουρκική αδιαλλαξία,

που δύο φορές στη Γενεύη, σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους, έδειξε τη μέγιστη σκληρότητα. Τόσο όσον αφορά την επιστροφή γης στους Ελληνοκυπρίους και στις αναγκαίες εδαφικές αναπροσαρμογές, όσο και στο θέμα της διατήρησης των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων, τα οποία, όπως είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, χωρίς κανένα ενδοιασμό η Τουρκία θα τα χρησιμοποιήσει, θυμίζοντας παρωχημένες αντιλήψεις άλλων εποχών», προσθέτει.

Η ΣΕΚ καλεί τους Τουρκοκύπριους να αποφασίσουν σε τι κράτος θέλουν να ζήσουν.

Όπως αναφέρει, είναι η ώρα που θα πρέπει οι Τουρκοκύπριοι να μετρήσουν σωστά το πραγματικό τους συμφέρον, να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους.

«Η εγγύηση και η ασφάλειά τους δεν διασφαλίζονται μέσα από στρατιωτικά και επεμβατικά δικαιώματα, αλλά μέσα από την κοινή συνύπαρξη σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, όπου Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι και όλοι οι υπόλοιπο νόμιμοι κάτοικοι, θα συνεταιρίζονται και θα συνεργάζονται», καταλήγει η ΣΕΚ στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα