Κάλεσμα Νετανιάχου σε Βουλγαρία για συμμετοχή στον αγωγό EastMed

Για «υποκριτική και εχθρική στάση» της Ε.Ε έκανε λόγο ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου χθες Πέμπτη καθώς αναχώρησε για την Τετραμερή Σύνοδο Κορυφής στην Βάρνα. Παράλληλα ωστόσο έκανε και ενεργειακό άνοιγμα προς την Βουλγαρία.

«Φεύγω τώρα μια Σύνοδο Κορυφής και θα συναντηθώ με τους φίλους μου, τους πρωθυπουργούς της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, της Ρουμανίας και τον Σέρβο Πρόεδρο», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Euractiv, στο κάστρο του Euxinograd, κοντά στη Βάρνα, ο Νετανιάχου

έκανε ανοίγματα στη Βουλγαρία, προτείνοντάς της να συμμετέχει στον αγωγό Eastmed μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας. «Μέρος αυτού του αερίου μπορεί να φτάσει στη Βουλγαρία», ανέφερε ο Νετανιάχου.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, δήλωσε ότι ελπίζει να διερευνηθεί σε θέματα στρατιωτικής τεχνολογίας, όπως τα αεροσκάφη. Αξίζει να σημειωθεί ότι Μπορίσοφ και Νετανιάχου συναντήθηκαν τέσσερις φορές τους τελευταίους τρεις μήνες.

«Η βουλγαρική πλευρά εξετάζει τη δυνατότητα συμμετοχής στο έργο κατασκευής τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλίσουμε φυσικό αέριο για τη Βουλγαρία από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε χθες η υπουργός Ενέργειας Τεμενούζκα Πετκόβα κατά την συνάντησή της με τον Έρικ Ρούμπιν, πρέσβη των ΗΠΑ στη Βουλγαρία

Keywords
Τυχαία Θέματα