Aυτό είναι το τρυπάνι Stena IceMax -Έτσι θα τρυπήσει η Exxon (VID)

Πλώρη για την Κυπριακή ΑΟΖ έβαλε από προχθές το πρωί το γεωτρύπανο Stena IceMax της Εxxon Mobil που αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι της Λεμεσού στις 12 Νοεμβρίου και να ξεκινήσει γεώτρηση στο οικόπεδο 10 στις 15 του ίδιου μήνα. Το Stena IceMax, που φέρει βρετανική σημαία και φέρει διπλό πύργο και τρυπάνι + 1Α1.

Σχεδιασμός &δυνατότητες

Κατασκευάστηκε το 2011 από την Samsung Heavy Industries και ξεκίνησε

εργασίες το 201. Το IceMAX σχεδιάστηκε ειδικά για να λειτουργήσει στις πιο αντίξοες κλιματικές συνθήκες του κόσμου - κυρίως στην Αρκτική, και διαθέτει μεγάλο μέρος του εξοπλισμού του που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε θερμοκρασίες έως -30 βαθμούς, αλλά και σε μεγάλες γεωλογικές πιέσεις.

Είναι ικανό να λειτουργεί σε βάθη νερού έως και 10.000 πόδια κάτω από τον βυθό της θάλασσας(3048m). Έχει μήκος 228 μέτρα, πλάτος 42, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 180 άτομα προσωπικό και έχει και ελικοδρόμιο. Δείτε το πιο κάτω βίντεο όπου παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο διενεργεί γεωτρήσεις.

Προς το παρόν αναχώρησε από τις Κανάριες Νήσους, βρίσκεται ανοιχτά του Μαρόκκο και ετοιμάζεται για να περάσει τις στήλες του Ηρακλέους (στενά Γιβραλτάρ)

Keywords
Τυχαία Θέματα