Και δεύτερο Airbus της Colbat στην Κύπρο

To δεύτερο Airbus A320, με τα χρώματα της Cobalt Airlines, αναμενόταν να φθάσει χθες βράδυ στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Για την υποδοχή του στο αεροδρόμιο επρόκειτο να παραστούν ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος για τον καθιερωμένο αγιασμό, ο Υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λακκοτρύπης και άλλοι επίσημοι.

Όπως είναι γνωστό, η Cobalt έχει ήδη φέρει προ μηνός στην Κύπρο ένα Α320. Το αεροσκάφος αυτό αποτελεί και το βασικό, επί του οποίου έγιναν

όλες οι διαδικασίες ελέγχων και επιθεωρήσεων της νέας αεροπορικής εταιρείας, που οδήγησαν στην έκδοση της Άδειας Πτητικών Επιχειρήσεων από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι ακόμα είναι στον αέρα η ημερομηνία έναρξης τακτικών επιβατηγών πτήσεων, δηλαδή η 1η Ιουνίου, όπως είχε καθοριστεί στο αρχικό πρόγραμμα, αφού η Αρχή Αδειοδότησης Αερομεταφορών «ΑΑΑ» (ATLA) δεν έχει ακόμα εκδώσει την εμπορική άδεια στην Cobalt. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΑΑΑ έκρινε υπέρ ικανοποιητικά τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας και την επάρκεια ρευστότητας και μέσων για υλοποίηση του απαιτητικού της πτητικού προγράμματος.

Ωστόσο, δεν υπήρξε ακόμα κατάληξη σε ικανοποιητική γνωμοδότηση ως προς τη μετοχική σύνθεση της εταιρείας. Χθες, πάντως, άρχισαν προσπάθειες για εξασφάλιση νομικής γνωμάτευσης, ώστε να ικανοποιηθεί και αυτό το θέμα και να εκδοθεί η εμπορική άδεια.

Στο μεταξύ, ήδη εκδηλώνεται ζωηρό ενδιαφέρον από υποψήφιους επιβάτες για κρατήσεις θέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα