Καυστικό το ΑΚΕΛ κατά Αρχιεπισκόπου – Διαφορετική στάση από ΔΗΣΥ

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κλήθηκαν να τοποθετηθούν στο Sigmalive, γύρω από καυστική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος την Τετάρτη (18/7), καλώντας τους εκπαιδευτικούς να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, αφήνοντας τους ετσιθελισμούς και τις προσωπικές ατζέντες.

Σχολιάζοντας στο SigmaLive τη σχετική ανακοίνωση, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου τόνισε ότι

«Οι βασικές αρχές ήταν και είναι για μας αδιαπραγμάτευτες. Η ελευθερία του λόγου, της έκφρασης, ήταν και είναι δεδομένες. Από εκεί και πέρα, χρειάζεται όλοι μας να τοποθετούμαστε με τρόπο συνενωτικό, για να βρούμε λύσεις».

Ερωτηθείς ο κ. Δημητρίου αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να ανταποκριθεί στο αίτημα της αντιπολίτευσης και να παρέμβει, ώστε να δοθεί τέρμα στην κρίση γύρω από την Παιδεία, υπογράμμισε ότι αυτό επαφίεται στον ίδιο τον Πρόεδρο. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το ζητούμενο είναι να βρούμε λύσεις, αναγνωρίζοντας, όπως είπε, τις πραγματικότητες.

Και οι πραγματικότητες, πρόσθεσε ο κ. Δημητρίου, είναι πως παρά τον υψηλό προϋπολογισμό στην Παιδεία που έχουμε ως κράτος, τα αποτελέσματα δεν μας τιμούν καθόλου.

Καυστικό το ΑΚΕΛ για Αρχιεπίσκοπο

Στην αντίπερα όχθη, το ΑΚΕΛ, μέσω του επικεφαλής του γραφείου Παιδείας του κόμματος Χρίστου Χριστοφίδη, χαρακτήρισε λυπηρό για τον Θεσμό που εκπροσωπεί ο Αρχιεπίσκοπος τον τρόπο που τοποθετείται.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χριστοφίδης, αν διαβάσει κάποιος την ουσία της δήλωσης του Αρχιεπισκόπου, αντιλαμβάνεται ότι δεν γνωρίζει για ποιο πράγμα μιλάει.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ο επικεφαλής του γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ, ο Αρχιεπίσκοπος υποστηρίζει ότι οι εκπαιδευτικοί θέλουν αποσπάσεις, «ενώ οι πάντες γνωρίζουν ότι οι εκπαιδευτικοί είναι κατά των αποσπάσεων».

Ο κ. Χριστοφίδης πρόσθεσε ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να λέει την άποψή του, ωστόσο αυτό που δυσαρεστεί είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Προκαθήμενος παρεμβαίνει.

«Πρώτον, χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς και μιλάει ιδιαίτερα απαξιωτικά για όσους διαφωνεί. Δεύτερο, τοποθετείται ωσάν και η Παιδεία του τόπου τού ανήκει και είναι ο πραγματικός της εργοδότης. Τρίτο, είναι ξεκάθαρο ότι νιώθει την ανάγκη να τοποθετηθεί, επειδή η υπόδειξη του Υπουργού Παιδείας (σ.σ. για να διοριστεί) έγινε από τον ίδιο», τόνισε.

Ο ίδιος, κατέληξε, σημειώνοντας ότι αυτό που επιβεβαιώνεται είναι η αλληλεξάρτηση της συγκεκριμένης κυβέρνησης με την Αρχιεπισκοπή.

Εξάλλου, ο κ. Χριστοφίδης επανέλαβε την ανάγκη άμεσης παρέμβασης του Προέδρου της Δημοκρατίας γύρω από την κρίση στην Παιδεία, σε συνέχεια της επιστολής που έστειλε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ στον Νίκο Αναστασιάδη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Χριστοφίδης, σε παρέμβασή του στο ΣΙΓΜΑ, προέβη σε αποκαλυπτικές καταγγελίες γύρω από τα μέτρα που σχεδιάζει να προωθήσει η κυβέρνηση στον τομέα της Παιδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα