Καδής:Αύριο το πόρισμα για τις διαρροές στα θέματα εξετάσεων

Το πρωί της Τρίτης θα έχει ενώπιόν του ο Κώστας Καδής το πόρισμα της Διοικητικής Έρευνας που διέταξε το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δηλώσεις του στο Μεσημέρι και Κάτι του Σίγμα.

Ο κ. Καδής ξεκαθάρισε ότι το Υπουργείο θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου αναλογούν.

Σε σχέση με τις παραιτήσεις των δυο ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου Κύπρου από

την Επιστημονική Επιτροπή των εξετάσεων για τις λίστες διορισίμων, ο κ. Καδής τόνισε ότι είχαν πολύ καλή συνεργασία με το Υπουργείο και ότι θα αναμένει ο ίδιος την έρευνα που διεξάγεται, έτσι ώστε να διαφανεί αν ευσταθούν τα όσα λέγονται και αν πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Ξεκαθάρισε ότι οι ακαδημαϊκοί θα έπρεπε να είχαν εξασφαλίσει άδεια από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και όχι από το Υπουργείο Παιδείας για να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες σε ιδιωτικό ίδρυμα.

Σε ερώτημα κατά πόσο θα συναντήσει τους εκπαιδευτικούς που θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία το μεσημέρι της Δευτέρας έξω από το Υπουργείο, ο κ. Καδής είπε ότι έχει ειλημμένη υποχρέωση και δεν μπορεί να διαμορφώνει το πρόγραμμά του ανάλογα με το ποιος διαμαρτύρεται έξω από το Υπουργείο.

Ακύρωση της διαδικασίας, είπε, επιθυμούν αυτοί που δεν ήθελαν το σύστημα ποτέ, αλλά και τις εξετάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα