Καδής: Διεθνοποίηση της κυπριακής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του τόπου μας βρίσκονται αντιμέτωπα με σημαντικές προκλήσεις, στο πλαίσιο των οποίων καλούνται να αξιολογήσουν και να αναδιοργανώσουν, όπου χρειάζεται, τα προγράμματα σπουδών που προσφέρουν στους νέους, ώστε αυτοί να έχουν ενεργό και ανταγωνιστικό ρόλο στην κοινωνία, ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής σε χαιρετισμό του στην 37η τελετή αποφοίτησης του Cyprus Institute of Marketing (CIM).

Με τις δράσεις και τις διακρίσεις του,είπε, το CIM

μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλει αυτή την περίοδο το ΥΠΠ για διεθνοποίηση της κυπριακής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανάπτυξη συνεργασιών με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα άλλων χωρών και προσέλκυση φοιτητών από το εξωτερικό.

Σταθμό στην προσπάθεια αυτή, χαρακτήρισε, την ψήφιση από τη Βουλή μετά από συζητήσεις πολλών χρόνων, του νόμου για τη δημιουργία του Φορέα Διασφάλισης της Ποιότητας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. "Ο Φορέας αναμένεται να λειτουργήσει από τον επόμενο μήνα. Συνεχίζονται επίσης και εντείνονται οι προσπάθειές μας για ανάπτυξη διμερών συμφωνιών με άλλες χώρες για συνεργασία στα θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και αμοιβαίας αναγνώρισης τίτλων σπουδών".

Η πρόοδος και η εξέλιξη της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης συνεισφέρει καθοριστικά στην οικονομική κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη της κοινωνίας μας, πρόσθεσε.

Το Cyprus Institute of Marketing, ανέφερε, αποτελεί την πρώτη επιχειρηματική σχολή της Κύπρου με εμπειρία πολλών χρόνων στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, έγινε η πρώτη σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έλαβε έγκριση για να προσφέρει εξ αποστάσεως προγράμματα και με πρόσφατη απόφαση της κριτικής επιτροπής των «European Business Awards» επιλέγηκε ως «National Champion 2015/2016». Είναι το πρώτο κυπριακό ακαδημαϊκό ίδρυμα που λαμβάνει τέτοια κορυφαία διάκριση, σημείωσε.

Απευθυνόμενος στους αποφοίτους είπε ότι η εκπαίδευση αποτελεί την καλύτερη επένδυση για το μέλλον ενός τόπου κι ενός λαού. "Ο τίτλος σπουδών που θα πάρετε στα χέρια σας δεν εξαργυρώνει από μόνος του την επιτυχία. Σας δίνει ωστόσο την ώθηση να συνεχίσετε το ταξίδι για την κατάκτηση της γνώσης και της αυτογνωσίας που δεν τελειώνει ποτέ". Η κοινωνία, κατέληξε, σας καλεί να αναλάβετε με δυναμισμό το μέλλον της στα χέρια σας, εργαζόμενοι σκληρά και δυναμικά για την πρόοδο και ευχήθηκε καλή αρχή και κάθε επιτυχία.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα