Καλή επιτυχία στις εκλογές ευχήθηκε ο Πούτιν στον Ερντογάν

Καλή επιτυχία στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου στην Τουρκία, ευχήθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή τους στο Κρεμλίνο. Οι Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έφτασαν σε πολύ καλό επίπεδο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος πήγε στην Μόσχα για τα εγκαίνια του κεντρικού τζαμιού στη Μόσχα, είχε συνάντηση και με τν Βλαντιμίρ Πούτιν. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Υπουργοί

Εξωτερικών της Τουρκίας και την Ρωσίας, Φεριντούν Σινιρλίογλου και Σεργκέι Λαβρόφ αντίστοιχα. Μετά τη συνάντησή τους δεν έδωσαν συνέντευξη Τύπου, ωστόσο Ερντογάν και Πούτιν προέβησαν σε μια σύντομη δήλωση.

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι από την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι οι δύο χώρες είναι σε συνεχή επαφή σε επίπεδο υψηλό. "Γνωρίζουμε ότι οι εκλογές πλησιάζουν, σας ευχόμαστε καλή επιτυχία", είπε στον Τούρκο ομόλογό του. Για τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, ανέφερε ότι παρά τις δυσκολίες η Τουρκία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός συνεταίρος της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι ο όγκος επενδύσεων και των δύο πλευρών αυξάνεται. Ευχαρίστησε τον Ταγίπ Ερντογάν για τη συμμετοχή του στα εγκαίνια του Κεντρικού Τζαμιού Μόσχας καθώς και για τη συμβολή της Τουρκίας στην ανοικοδόμησή του.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών θα φτάσουν τα 100 δισ. δολάρια μέχρι το 2023. "Από όσο γνωρίζω ο δικός μας στόχος είναι να φτάσει στα 100 δισ. δολάρια. Εμείς έχουμε θέσει ως στόχο να φτάσουμε αυτό τον αριθμό μέχρι το 2023. Παρά τις δυσκολίες στην παγκόσμια οικονομία, οι εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών έχουν θετική τάση. Η σημερινή μας συνάντηση ήταν μια καλή ευκαιρία για να θέσουμε στο τραπέζι τα προβλήματα της διμερούς μας συνεργασίας καθώς και τα διεθνή προβλήματα. Οι σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας έφτασαν σε πολύ καλό επίπεδο", είπε ο κ. Ερντογάν.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα