Καδής: Αναγκαία η σύμπραξη όλων στην Παιδεία

Το αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας στο Δημοτικό Σχολείο Ερήμης, αποδεικνύει περίτρανα ότι η σύμπραξη και η στενή συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων είναι θεμιτή και αναγκαία για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου που επιτελείται στα σχολεία μας, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, κατά την τελετή εγκαινίων του γηπέδου αθλοπαιδιών του σχολείου.

Στο χαιρετισμό του, ο κ.Καδής είπε πως το Υπουργείο Παιδείας

και Πολιτισμού υποστήριξε έμπρακτα και ουσιαστικά την υλοποίηση του έργου, με την παραχώρηση του ποσού των 20,000 ευρώ, ενώ ιδιαίτερα σημαντικές υπήρξαν οι χορηγίες που πρόσφεραν οργανωμένα σύνολα και μεμονωμένα πρόσωπα.

"Η δημιουργία του συγκεκριμένου γηπέδου αθλοπαιδιών αναβαθμίζει τις υποδομές του σχολείου ενώ ταυτόχρονα αποτελεί στολίδι για την ευρύτερη κοινότητα", είπε και υπενθύμισε πως ήδη, από το 2010, μετά την οριστική επιλογή να συμπεριληφθεί το Δημοτικό Σχολείο Ερήμης στον θεσμό του Ενιαίου Ολοήμερου Σχολείου, κατασκευάστηκαν καινούργιες κτηριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες και εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του θεσμού.

Το σχολείο, συνέχισε, πέρα από το εμπλουτισμένο Αναλυτικό Πρόγραμμα που ακολουθεί και τις ποικίλες εμπεδωτικές δραστηριότητες που εφαρμόζει στο πλαίσιο του Ενιαίου Ολοήμερου Σχολείου, αναβαθμίζει και τις υποδομές του, βελτιώνοντας συνεχώς τις συνθήκες της σχολικής ζωής.

Υπέδειξε ακόμη πως ο ενιαίος χαρακτήρας του σχολείου προσφέρει πολλαπλά οφέλη, πρωτίστως στα ίδια τα παιδιά και κατ’ επέκταση στους γονείς, διασφαλίζοντας σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα της παιδαγωγικής πράξης.

"Η ολοκλήρωση των εργασιών του γηπέδου, που εγκαινιάζουμε σήμερα, συμπληρώνει με το καλύτερο τρόπο τις υπάρχουσες, σύγχρονες εγκαταστάσεις του Σχολείου, προσφέροντας τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να αναπτύξουν ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, καλλιεργώντας την υγιή και δημιουργική απασχόληση", συμπλήρωσε.

Στο χαιρετισμό του, ο Κώστας Καδής, τόνισε πως "το αποτέλεσμα της συλλογικής αυτής προσπάθειας όχι μόνο δικαιώνει όσους οραματιστήκαν και αγκάλιασαν το όλο εγχείρημα αλλά αποδεικνύει περίτρανα ότι η σύμπραξη και η στενή συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων είναι θεμιτή και αναγκαία για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου που επιτελείται στα Σχολεία μας".

Συνεχάρη δε το Σύνδεσμο Γονέων του Σχολείου, τη Σχολική Εφορεία και το Κοινοτικό Συμβούλιο Ερήμης για την ενεργό συμβολή και την έμπρακτη στήριξη που παρείχαν με στόχο την έγκαιρη αποπεράτωση του έργου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα