Κ. Μαυρίδης προς Επιτρόπους: Διαφυλάξετε το μέγιστο συμφέρον, τις Αρχές μας

Στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Στρασβούργο) στην συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας για έγκριση του Κολεγίου των Επιτρόπων της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) με γραπτή  παρέμβασή του επεσήμανε τα εξής:

«Σε καίρια θέματα που αφορούν την ΕΕ υπάρχει σιωπή, όπως στην αντιμετώπιση της επεκτατικής Τουρκίας. Η ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για επιβολή μέτρων κατά της Τουρκίας, δεν επιτρέπει την σιωπή. Ούτε είναι απλά θέμα αλληλεγγύης της ΕΕ προς ένα κράτος μέλος της, την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το πως αντιμετωπίζουμε

την ωμή παραβίαση του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου είναι υπαρξιακό ζήτημα για την ΕΕ και αφορά τα 500 εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες. Αφορά στο πως προχωράμε προς την στρατηγική αυτονομία της ΕΕ στο διεθνές περιβάλλον στο μέλλον, που δεν επιτρέπει την σιωπή.  

Σήμερα ψηφίζουμε το Κολέγιο των Επιτρόπων, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται αρκετά αξιόλογα μέλη, που με ορισμένα έχω συνεργαστεί και έχω προσωπική αντίληψη των ηγετικών τους ικανοτήτων».

Συνεχίζοντας, ο κ. Κ. Μαυρίδης αναφέρθηκε στην επικείμενη έγκριση του Κολεγίου των Επιτρόπων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η οποία παρέχει «πίστωση χρόνου ώστε με την απαιτούμενη θέληση, να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της Επιτροπής, όπως στα θέματα οικονομίας με ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης μέσω πανευρωπαϊκής εγγύησης των καταθέσεων, στα θέματα κοινωνίας και στα καυτά θέματα του περιβάλλοντος. Πρόκειται για θέματα που απαιτείται αποφασιστικότητα και θα παρακολουθούμε στενά και εποικοδομητικά.

Όμως, προσωπικά, δεν θα διστάσω να σας επικρίνω έντονα εάν δεν ανταποκριθείτε στην πράξη -πέραν από τα λόγια- σε αυτές τις αρχές που μας ενώνουν και αποτελούν το μέγιστο συμφέρον της ΕΕ».

Keywords
Τυχαία Θέματα