Κ. Κλεάνθους: Όταν καταθέσω στεφάνι είναι κατάθεση ψυχής, δεν είναι διαφήμιση

Συγκίνηση προκαλεί η εξομολόγηση της Κάτιας Κλεάνθους, συζύγου του αδικοχαμένου Κλεάνθη Κλεάνθους, στο Πρωτοσέλιδο.

Αρχικά, ανέφερε ότι «κανένας δεν έχει ξεχάσει, η κάθε ημέρα είναι διαφορετική, δέκα χρόνια τίποτε δεν μπορεί να είναι το ίδιο. Αυτές οι ημέρες είναι εκ των πραγμάτων πολύ δύσκολες, είναι οι ημέρες που ξαναζωντανεύουν, τα μνημόσυνα, οι εκδηλώσεις που γίνονται. Η 11η Ιουλίου είναι η ημέρα που σε υποχρεώνει να είσαι στον τόπο της τραγωδίας και να δώσεις τις πρέπουσες τιμές στους αδικοχαμένους μας. Όλα αυτά μας επιβεβαιώνουν αυτό που μας έχει

συμβεί και έχει ανατραπεί η ζωή μας».

Τόνισε ότι «δεν θα δικαιωθούν ποτέ (οι αδικοχαμένοι). Γιατί σαν λαός έχουμε μάθει να βολευόμαστε, βλέπετε κάποιον να ασχολείται με το Μαρί; Κανένας. Στο μνημόσυνο μετράμε παρουσίες. Κάποια άτομα είναι κοντά μας κάθε χρόνο επειδή θέλουν να είναι κάθε χρόνο εκεί, γιατί νιώθουν ότι πρέπει να είναι εκεί. Προφανώς παλαιότερα ήταν περισσότεροι, προφανώς επειδή υπήρχαν άλλοι γνωστοί λόγοι».

Πρόσθεσε ότι «σίγουρα η κάθε οικογένεια το βιώνει με τον δικό της πόνο, με τον δικό της τρόπο. Κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει διαφορετικά αυτό που το έχει συμβεί, δεν μπορείς να κρίνεις και να κατακρίνεις κανένα. Τα πάντα είναι θέμα αντίληψης. Θα μιλήσω για τη δική μου οικογένεια, για τα δικά μου παιδιά. Εμείς έχουμε κάνει μνημόσυνο δικό μας στις 4 Ιουλίου. Ο λόγος δεν ήταν ότι θέλαμε να δείξουμε κάτι. Αυτό νιώθαμε και αυτό θέλαμε να κάνουμε. Προσωπικά εγώ και η οικογένειά μου νιώθουμε ότι το να πας στην εκκλησία, να πάρεις ένα δίσκο κόλλυβα που εσύ θα φτιάξεις, να προσευχηθείς, να πας στον τάφο, να κάνεις ένα τρισάγιο, να πας στο σπίτι σου μετά και να ευχαριστήσεις τους ανθρώπους που σε έχουν τιμήσει, αυτό για μένα είναι το μνημόσυνο».

Μιλώντας για τα παιδιά και την οικογένειά της, ανέφερε ότι «προσωπικά πιστεύω ότι είναι ο δεσμός, ο τρόπος που είσαι σαν οικογένεια. Δεν είμαστε των υψηλών πατωμάτων, είμαστε μια μεσαία οικογένεια που εργαζόταν και η έννοια μας ήταν η οικογένειά μας, το σπίτι μας, τα παιδιά μας. Ο Κλεάνθης ήταν ένας άνθρωπος που η μόνο του μέριμνα ήταν η οικογένειά του, τίποτε παραπάνω. Μη σου πω ότι για τον εαυτό πολύ λίγο μεριμνούσε. Έτσι μεγάλωσαν η Ηλιάνα και ο Ανδρέας. Με αρχές και ιδανικά. Νιώθουμε ότι η παρουσία μας στο Μαρί, σκοπό έχει να τιμήσουμε εμείς οι συγγενείς, εγώ που έχασα τον άντρα μου, η Ηλιάνα που έχασε τον μπαμπά της και ο Ανδρέας. Άρα για μένα, η ώρα που πάω να καταθέσω το στεφάνι είναι κατάθεση ψυχής, δεν είναι διαφήμιση. Άρα εγώ που είμαι η μητέρα τους πάω εκεί και βλέπω τον Αντρέα με πόση υπερηφάνεια καταθέτει το στεφάνι του πατέρα του και στέκει μπροστά στο μνημείο, νιώθω διπλά περήφανη. Το ίδιο συγκινούμε με την Ηλιάνα, η οποία παίρνοντας το στεφάνι στον πατέρα της, του αφήνει ένα φιλί. Τούτη είναι η πραγματική αξία. Τα υπόλοιπα είναι να έχουμε να λέμε».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης: 

Έκρηξη στο Μαρί: «Πατάνε στις μνήμες των ιδίων των νεκρών τους για διαφήμιση»

Το χρονικό της έκρηξης στο Μαρί – Δέκα χρόνια χωρίς να αποδοθεί δικαιοσύνη

Keywords
Τυχαία Θέματα