Κ. Ιωάννου: Κύπρος και Ισραήλ συνεργάζονται στον τομέα της υγείας

Το Ισραήλ και η Κύπρος έχουν αναπτύξει εδώ και χρόνια συνεργασίες σε πολλούς τομείς, μεταξύ αυτών και στον τομέα της υγείας, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, σε χαιρετισμό του στην τελετή για τον εορτασμό της εβραϊκής γιορτής Χανουκά στο Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ`, στην Λευκωσία.

Ο κ. Ιωάννου δήλωσε ότι οι δύο χώρες έχουν ήδη υπογράψει συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της δωρεάς και της μεταμόσχευσης οργάνων και ανταλλάσσουν εμπειρογνωμοσύνη

σε συγκεκριμένα ιατρικά θέματα.

Σημειώνοντας ότι τα παιδιά ασθενείς βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο των δύο χωρών, επεσήμανε ότι ο στόχος είναι να κάνουν την διαμονή τους στο νοσοκομείο όσο το δυνατόν πιο σύντομη αλλά και να τους δώσουν λίγη χαρά.

Χαιρέτισε την παρουσία μελών του μη κυβερνητικού οργανισμού από το Ισραήλ, "Dream Doctors Project", που ανέπτυξαν μια σύγχρονη θεραπευτική μέθοδο με ιατρικούς παλιάτσους, οι οποίοι και επισκέπτονται για δεύτερη φορά την Κύπρο και δίνουν χαρά στα παιδιά ασθενείς.

Καταλήγοντας, ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Πρέσβη του Ισραήλ και τα μέλη του Dream Doctors Project, για την πρωτοβουλία αυτή.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα