Ισραήλ: Σάτυρα κατά δυτικής φιλελεύθερης κουλτούρας για πολεμο με Χαμάς (VID)

Η ισραηλινή τηλεοπτική εκπομπή Eretz Nehederet, που σημαίνει «Υπέροχη Χώρα»,  σατύρισε με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο αυτό που θεωρεί ως υποστήριξη των  liberals  της Δύσης στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς σε ένα νέο κλιπ που κυκλοφόρησε την Κυριακή και έγινε viral στο Χ αλλά και το Youtube. Το βίντεο έτυχε πολλαπλών κριτικών από διάφορες ομάδες, με θετικά αλλά και αρνητικά σχόλια. 

To βίντεο ήταν συνολικής διάρκειας 19 λεπτών, με τίτλο «Welcome to

Colombia Untisemity», ανοίγει με μια διαμορφωμένη εικόνα του λογότυπου του Πανεπιστημίου Columbia. Το νέο λογότυπο παρουσιάζει την παλαιστινιακή σημαία με ένδειξη «από το ποτάμι στη θάλασσα» και δύο διαγραμμένα Αστέρια του Δαϋίδ.

Το Πανεπιστήμιο Columbia  βρίσκεται στο επίκεντρο πολλαπλών αντιδράσεων από την αρχή του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, με έναν καθηγητή να επαινεί ενεργά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου σε αμάχους. ενώ περίπου 100 καθηγητές εξέδωσαν ανακοίνωση στηρίζοντας την στρατιωιτκή δράση»

Σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής, οι κωμικοί κοροϊδεύουν τ ην άγνοια και υποκρισία των φοιτητών που υποστηρίζουν την ισλαμική-τρομοκρατική Χαμάς, η οποία δεν συμμερίζεται τις αξίες που συνδέονται με τον δυτικό φιλελευθερισμό.

Queers για την Παλαιστίνη

Ένας από τους κωμικούς κυμματίζει μια σημαία ΛΟΑΤΚΙ που έχει μέσα την παλαιστινιακή σημαία. Αυτή η σημαία χρησιμοποιείται συχνά από το κίνημα «Queers for Palestine».

«Το να είσαι ΛΟΤΑΚΤΙ στη Γάζα είναι έγκλημα που τιμωρείται με θάνατο, και έτσι η υποστήριξη στη Χαμάς και στον παλαιστινιακό εθνικισμό από ορισμένα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας μπορεί να θεωρηθεί σοκαριστικό για ορισμένους»,  αναφέρει σε σχετικό της άρθρο η Jerusalem post.

«Οι Εβραίοι λερώνουν τον κόσμο», είπε ένας από τους κωμικούς. «Και όχι, δεν είμαι αντισημίτης, είμαι κυμαινόμενός ρατσιστής (racist fluid)».

Αυτό είναι φαινομενικά μια αναφορά στο πανό «Keep the world clean» με τις συνοδευτικές εικόνες ενός Magen David στα σκουπίδια που κρατούσε η αποβληθείσα πλέον φοιτήτρια ιατρικής Μαρί Άντερσεν, η οποία φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας,

.

Keywords
Τυχαία Θέματα