Ίσως τα πιο γλυκά γενέθλια είν’ αυτά..

Ένα τρίτο της παγκόσμιας κατανάλωσης φουντουκιών, μια ποσότητα Nutella, το βάρος της οποίας ετησίως είναι το αντίστοιχο του Empire State Building... Η Ferrero γιορτάζει τα 70 χρόνια της και καταγράφει εντυπωσιακούς αριθμούς.

Η ιστορία της Ferrero αρχίζει το 1946 στην 'Αλμπα, στη γραφική κωμόπολη του Πεδεμόντιου στη βόρεια Ιταλία. Αφού επέζησε από τον πόλεμο, ο ζαχαροπλάστης Πιέτρο Φερέρο είχε την ιδέα να χρησιμοποιήσει φουντούκια για να αντικαταστήσει τη σοκολάτα,

που είναι πολύ πιο σπάνια και πιο ακριβή, για να παρασκευάσει πάστα για επάλειψη. Τότε γεννήθηκε αυτό που θα ονομαστεί μερικά χρόνια αργότερα Nutella.

Έκτοτε, στο τεράστιο εργοστάσιο της 'Αλμπα, που εκτείνεται σε 340.000 τ.μ., δηλαδή το αντίστοιχο 50 γηπέδων ποδοσφαίρου, δύο εκατομμύρια βαζάκια Nutella παράγονται καθημερινά, από ατομικές μερίδες των 15 γραμμαρίων έως βάζα των 3 κιλών.

Για να μπει κανείς στο εργοστάσιο, πρέπει να έχει ειδική άδεια, να φορέσει απαραιτήτως σκουφί και ποδιά, αφήνοντας εκτός των εγκαταστάσεων κινητό τηλέφωνο και φωτογραφική μηχανή.

Το εργοστάσιο είναι υπερσύγχρονο και οι γραμμές παραγωγής σχεδιάστηκαν εσωτερικά από τους τεχνικούς του ομίλου.

Το μόνο που βλέπει ο επισκέπτης από την παραγωγή της Nutella είναι μια παχιά κρέμα να χύνεται σε διαφανή βάζα που τοποθετούνται στη σειρά για το ετικετάρισμα. Η συνταγή μένει μυστική, φυλάσσεται προσεκτικά.

Η παραγωγή των Ferrero Rocher έχει κάτι μαγικό: κομμένο μπισκότο με ενδιάμεσες στρώσεις Νutella και ένα φουντούκι στη μέση της μπάλας με επικάλυψη αλεσμένου φουντουκιού και σοκολάτας: 24 εκατομμύρια σοκολατάκια Ferrero Rocher παράγονται καθημερινά στο εργοστάσιο της 'Αλμπα τις περιόδους μεγάλης ζήτησης, όπως είναι αυτή των Χριστουγέννων. Τέσσερα φουντούκια χρειάζονται για κάθε σοκολατάκι: ένα στο κέντρο και τρία για την κρέμα και την επικάλυψη. Η ποσότητα του φουντουκιού που καταναλώνεται για το προϊόν αυτό, μπορεί να φθάσει τα 100 εκατομμύρια ημερησίως μόνο σε αυτό το εργοστάσιο...

Keywords
Τυχαία Θέματα