Συνάντηση Αλ. Τσίπρα-Κ. Κρετσού: Εύσημα της Επιτρόπου για απορρόφηση πόρων

16:24 22/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Βασικό πυλώνα για την κοινωνική συνοχή και την αποδοχή της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, χαρακτηρίζει την ενίσχυση της πολιτικής συνοχής της ΕΕ ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο twitter, με αφορμή την συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με την Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρετσού. Η Επίτροπος συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα το υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης για τις εντυπωσιακές επιδόσεις στην απορρόφηση πόρων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία.

Η

ενίσχυση της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ αποτελεί βασικό πυλώνα για την κοινων. συνοχή και την ενίσχυση της αποδοχής της ευρ. ολοκλήρωσης.1/2

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 22, 2016

«Επένδυση στη μικρομεσαία και καινοτόμο επιχειρηματικότητα»

Η Ρουμάνα Επίτροπος, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση την οποία χαρακτήρισε πολύ καλή, αναφέρθηκε σε κονδύλια ύψους 260 εκατ. ευρώ που θα διοχετευθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην Ελλάδα για τις καινοτόμες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις υποδομές. Σημείωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα έλαβε την μεγαλύτερη προκαταβολή.

Η κ. Κρετσού υπογράμμισε την αναγκαιότητα απορρόφησης των κονδυλίων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ιδιωτικού τομέα.

Σε ό,τι αφορά τις υποδομές, στάθηκε ιδιαίτερα στο μετρό της Θεσσαλονίκης και στη διαχείριση απορριμμάτων, πρωτίστως στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές, σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει πληρώσει αδρά ποσά ως πρόστιμα που επέβαλλε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής υπογράμμισε τη σημασία της μεγιστοποίησης απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ανταγωνιστικότητα και την προσέλκυση του ιδιωτικού τομέα σε έργα υποδομών.

Σε σχετική ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού επισημαίνεται ότι στη συνάντηση συζητήθηκε η ενδιάμεση ανακατανομή πόρων βάσει της ρήτρας αναθεώρησης της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 και η διαθεσιμότητα επιπλέον 970 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε ότι η εσωτερική κατανομή των πόρων αυτών αποτελεί αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Επιπλέον, τονίστηκε από κοινού η ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης της πολιτικής συνοχής της ΕΕ ως βασικού πυλώνα για την εδαφική και κοινωνική συνοχή και την ενίσχυση της κοινωνικής αποδοχής της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Ενεργοποίηση του Υπερταμείου Συνεπενδύσεων – Τσίπρας: Aυτόνομη πορεία εξόδου στις αγορές τo 2017 (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα